ما هو الفرق بين لوحات الانذار من النوع المعنون والنوع التقليدي؟

تم إضافة السؤال من قبل mohamed fawzy mohamed , Shift Engineer , Travco
تاريخ النشر: 2014/03/10
sameh sobhi abdelhady abdelaziz
من قبل sameh sobhi abdelhady abdelaziz , Facility manager , Arab investment co. AIC

conventional fire alarm system بيشتغل مرة واحدة بمعنى اذا فى حريق او دخان حسب نوع الdetectors عندك بيبلغ اللوحة و بتشغل الانذار و تقفل التهوية لو موجودة اما ال adressable او ال analogue بيبقى لكل detector له ip خاص بيه و بيقدر يحدد مكان الحريق او الدخان و اللوحة بتاخد الاجراء فى المكان دة فقط

النوع العادى بتكون اللوحة بتاعته بتتكون من كذا زون يعنى كل مجموعة من الحساسات و التريجرات مع بعض متوصلين توالى و توازى مع اللوحة و عيبه انه لو حصل خطا او واحد تلف بيتاثر على الزون كلها

النوع المعنون مفيهوش المشكلة دى لانه كل نقطة تشغيل سواء حساس او مفتاح له عنوان خاص بيه بيتعامل مع اللوحة

ال adressable اغلى طبعا من ال conventional