تعمل خبراتنا ونظرتنا فى فهم الامور التى تجرى حولنا كمرشح لالاف التجارب التى نمر بها لتكوين قيمنا ومعتقدتنا فيكف يؤثر ذلك على اتجاهتنا الشخصية ؟

تم إضافة السؤال من قبل Islam Ahmed shehata abas , مدون , شركة جوجل
تاريخ النشر: 2018/02/08
haneen alsheikh
من قبل haneen alsheikh , process and project analyst , Orange telecom

الخبرات والتجارب لها دور مهم في اتخاذ القرار فالاتجاهات الشخصية تختلف مع مرور الزمن فكلما زادت التجارب والخبرات سوف تصقل الاتجاهات الشخصية لتعمل على زيادة فهم الامور وحل المشاكل

من قبل , Administrative Supervisor , Wadi Jana Company

ان الخبرات والتجارب الحياتية لها اثر كبير على وجهات نظرنا وتفسيرنا للمشاكل والاحداث من حولنا

فكلما نضج الانسان اتسع افقه

ولكن هناك محددات تعمل على توجيه تلك الخبرات والتحارب الا وهي القيم والمبادئ التي تم اكتسابها اما عن طريق التربية العائلية ام عن طريق الاطلاع والقناعة

هذه تحدد وتوجه وتحكم تصرفاتنا وحكمنا لكل الاحداث والمواقف التي نواجهها او اعمالنا التي نديرها

Hoda Mosa
من قبل Hoda Mosa , Data Entry , العربى جروب للصناعة والتجارة

هيأثر عليك طبعا فى انك تقدر تاخد القرار الصح لان ده مش اى حد بيعمله الا اذا كان عنده خبرة سابقة  ومعلومات كافية فى الشئ اللى بيتجه له هيقلل الوقت فى التفكير فى اى اتخاذ خطوة لقدام لو انت قلقان ومتردد من الخطوة دى كمان ده بيتوقف ع الخبرة اللى بتختارها  يعنى اكيد مش هتضيع وقتك فى انك تتعلم حاجة غلط وتقول عليها خبرة اتعلم حااجة صح تعود عليك بالفايدة اللى تفيدك وتفيد بيها غيرك