ما الفرق بين النفقة والمصروف والخسارة ؟

تم إضافة السؤال من قبل Alaa zaki , مدير مالى , جسمي والعصفور لمقاولات البناء
تاريخ النشر: 2014/11/18
Alaa zaki
من قبل Alaa zaki , مدير مالى , جسمي والعصفور لمقاولات البناء

انا وضعت السؤال وتحياتى للاستاذنا جورج بس انا هاجيب باختصار وهى كالتالى

- النفقة كل ما تنفقة المنشأة لمزاولة النشاط .

- المصروف كل ما تنفقة المنشأة لتحقيق ايراد ,

- الخسارة كل مصروف لا يقابله ايراد .

بعد اذنكم فى اخوة مشرفين بس مع الاسف مش فاهمين فى كل التخصصات وبيدخلوا يصوتوا على اسئلتى انها غير صحيحة ياريت يبقى فى مشرف او اكتر يصوت على تصويت المشرفين الا يبقى الموقع مش مفيد انا اعمل بالمحاسبة منذ اكتر من25 سنة الاقى واحد فاضى ومشرف وما عندوش خبرة يدخلوا يصوت وهو غلط واسف للاطالة وشكرا للجميع وخصوصا المشرفين اللى فاهمين

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

النفقةexpenditure:

التضحيات الاقتصادية الصريحة او التعاقدية التي تتحملها المنشاة, اوتعرف بانها المعاملات النقدية فقط سواء كانت تلك المعاملات مرتبطة بالحصول علي منافع او خدمات فورية او كانت مرتبطة بالحصول علي منافع وخدمات مستقبلية.

المصروفexpenses:

هو التكلفة المستنفذة خلال الفترة في خلق ايرادات الفترة او هو تكلفة مرتبطة بالحصول علي الايرادات خلال فترة محاسبية معينة

الخسارة Loss:

هي زيادة حجم النفقات عن حجم الايرادات مما يولد عبئ على المؤسسة هذا العبئ او هذا الفرق الحاصل هو خسارة.