كيف يحتسب متوسط سعر التحويل وكيفية احتساب تكلفة الانتاج المحول؟

تم إضافة السؤال من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية
تاريخ النشر: 2014/05/21
omar almousa
من قبل omar almousa , Special office , Office of the Mashhor Aedeibat of Accounting and Auditing

اتفق مع اجابة الاستاذ ايمن

 ولك الشكر والتقدير  استاذ جورج

ايمن محمد عاطف محمد
من قبل ايمن محمد عاطف محمد , Director of the control and regulation unit , ACOLID

طرق تحديد أسعار التحويل :

1-  أسعار التحويل باستخدام التكلفة

- التكاليف المتغيرة – Variable Costs

- التكاليف الكلية -    Full Cost

2- أسعار التحويل على أساس سعر السوق – Market Price

3- أسعار التحويل على أساس السعر التفاوضي Negotiate Price

4- أسعار التحويل  Dual Transfer Pricing على أساس التحويل المزدوج .

hany khaled
من قبل hany khaled , Senior Accountant , Can for Manufacturing and Filling Cans

حضرتك عاوز تعريفة فى حالة اذا ما كانت الشركة ليها فروع او شركات تابعة خارج اللبلد

ولا فى حالة الشركات والفروع داخل البلد   لان الموضوع ده مش موجود فى المعاير المصرية وعشان كده بنلجا فية للمعايير الامريكية لانها اكثر الدول اللى ركزت على سعر التحويل وبيتوقف على اذا كانت الشركات المحول ليها بره مصر ولا جواها

والشركه القابضة او احد فروعها عندها اعفاء ولا لا

وحجم الضرائب المفروضه فى كل بلد

فلازم حضرتك تحدد لانه موضوع كبير جدا