ممكن حد يساعدنى (عايز دالة الاكسل اللى بتخلينى اطرح باختلاف الالوان يعنى لو الخلايا لونها احمر عايز اجمعها باستثناء مثلا اللون الاصفر )

تم إضافة السؤال من قبل محمد احمد دردير طرفاوى , ا/محمد , العالمية لتجارة المعادن
تاريخ النشر: 2013/06/12

ممكن اعرف نسخة المايكروسوفت اوفيس اللي عندك اي سنة؟؟؟

This tutorial may give you an idea on how to accomplish what you want.
http://www.datapigtechnologies.com/flashfiles/SortonColor.html

nizar eid
من قبل nizar eid , رئيس حسابات , شركة الانطلاق لتجارةالاجهزه الطبيه

يمكن عمل ذلك من خلال VBA بالصيغة ادناه Sub color() For x =15 To24 For Each cell In Sheet1.Range("b4:g13") If cell.Interior.ColorIndex = Sheet1.Cells(x,2).Interior.ColorIndex Then Sheet1.Cells(x,3) = Sheet1.Cells(x,3) + cell.Value End If Next Next End Sub

Feras Hassan
من قبل Feras Hassan , ERP Manager , Manaseer Machinery Trading

Add the below macro and then use it to sum( use minus to subtract) ALT + F11 Microsoft Visual Basic for application Insert - Module copy the below and paste it the click Run Function SUMCOLOR(rColor As Range, rSumRange As Range) Dim rCell As Range Dim iCol As Integer Dim vResult Application.Volatile iCol = rColor.Interior.ColorIndex For Each rCell In rSumRange If rCell.Interior.ColorIndex = iCol Then vResult = WorksheetFunction.SUM(rCell) + vResult End If Next rCell SUMCOLOR = vResult End Function