اذن صرف بضاعة لاحد عملاء شركتك عبارة عن جهاز كميوتر اتش بي بملبغ 1800جنية ماهو القيد المحاسبي لهذه العملية؟

تم إضافة السؤال من قبل GAMAL ABD UL RAZIK , محاسب بشركةضياء المشارق للمقاولات , جدة
تاريخ النشر: 2013/12/26
GAMAL ABD UL RAZIK
من قبل GAMAL ABD UL RAZIK , محاسب بشركةضياء المشارق للمقاولات , جدة

يتم التسجيل في كارت الصنف لوجود اذن صرف بضاعة ويكون القيد

1800  من ح / تكلفة البضاعة المباعة

1800    الي ح / المخزون

FARES AHMMED SHARF AL-AKHALI
من قبل FARES AHMMED SHARF AL-AKHALI , محاسب قانوني معتمد , فارس الأكحلي محاسب قانوني معتمد

اولاً لازم يكون مرفق بامر الصرف نسخه من فاتوره البيع علشان انت كمحاسب تعرف نوعيه البيع هل هو اجل او نقدا وبالتالي علشان تعرف نوعيه القيد اللي تعمله لهذه العميله .... وعلى العموم القيد سيكون

1800 من حـ / العملاء .......

      أو من حـ / الصندوق    اذا كان نقدا

   1800 الى حـ/ المبيعات

اثبات بيع جهاز كمبيوتر اتش بي لشركه ..... بموجب فاتوره رقم ... اجل / نقدا وامر صرف رقم ....

وشكرا

ابراهيم عبد الرحيم ابراهيم عزب
من قبل ابراهيم عبد الرحيم ابراهيم عزب , محاسب , شركه بيت الكهرباء

اعتذر جدا كان نفسى ان اجاوب فعلا على هذا السؤال ولكن ليس لدى الخبرة او المعرفة بهم ولكنى اشعر من الاجابات التى بالأعلى من اساتذتنا واخواتنا مفيدة

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

من ح\\ المصاريف العمومية                                             الى ح\\الموجودات

    ح\\مصاريف العلاقات العامة                                           ح\\ الاثاث المكتبي

Mahmoud Said Mohamed FMVA
من قبل Mahmoud Said Mohamed FMVA , Chief Accountant , Beyout Investment Group

القيد : ح/ العملاء ( اذا كان البيع آجل ) او

ح/الصندوق او البنك ( اذا كان البيع فوري )

ال ح / الايرادات

** القيد الاخر هو قيد المخزون من ح/ تكلفة المبيعات بقيمة تكلفة الجهاز الفعلية

الى / المخزون

والقيد ده حاليا البرنامج المحاسبي بيعمله تلقائيا

سامح سعيد عثمان بكر
من قبل سامح سعيد عثمان بكر , رئيس حسابات , جلوبال للهندسة والمقاولات

1800    من ح / تكلفة البضاعة المباعة

1800   الى ح / المخزون

في الأسئلة عادة تكون فقرات ومنها جميع ماذكر انا اقول جميع ماذكر لهذه اللحظة26/8/2014. الساعة5 و43 دقيقة عصرا اليوم الثلاثاء

Hesham Aboelmagd Ahmed Mohamed
من قبل Hesham Aboelmagd Ahmed Mohamed , محاسب عام , شركة المدار الخشبي التجارية

1800 من حـ / العملاء .......

      أو من حـ / الصندوق    اذا كان نقدا

   1800 الى حـ/ المبيعات

اثبات بيع جهاز كمبيوتر اتش بي لشركه ..... بموجب فاتوره رقم ... اجل / نقدا وامر صرف رقم ....