هل تعتقد ان الرياضة كمال الاجسم تخفف الوزن بدون رجيم .؟

و بدون مجهود بدني مسبق لا يقل عن ساعة في اليوم

تم إضافة السؤال من قبل aziz meftah , مدرب الثقافة البدنية , بنادي الأصدقاء
تاريخ النشر: 2013/11/27

من واقع خبرتي المتواضعة الرياضة المعتدلة مع مراقبة أنواع الطعام التي تأكلها يومياً يخفف الوزن، ولا أوصي برياضة كمال الأجسام لأنها مستهلكة للجسم، وستجعلك بعد فترة تكره الرياضة بشكل عام، وأوصي بالإطلاع على مقالات الطعام الصحي وغير الصحي للإستفادة.

محمود احمد عاصم
من قبل محمود احمد عاصم , مشرف صاله الحديد , وقت اللياقه

نعم تخفف الوزن وتساعد علي حرق الدهون بل اصبحت التمارين بالاثقال من اهم برامج حرق الدهون علي مستوي العالم

ملحوظه : انا جاوبت علي قدر السؤال حيث تخفف الوزن بدون رجيم اي نظام اكل او عمل حميه

نعم تخفف وتساعد علي نزول الوزن بدون رجيم

ahmad kadadd ali mohmmed. alraeesi
من قبل ahmad kadadd ali mohmmed. alraeesi , مفتش , السلامة والتفيش البلدي

نعم بشروط تعديل الوجبات الصحية لا دهنيه ولا سكريه.

Mohamed Elshawy
من قبل Mohamed Elshawy , بودى جارد , مستشفى الفيروز

طبعا تخفف الوزن لكن مع اتباع اكلات معينة وتمارين ايضا معينة

شريف رمضان أحمد الطوخى الطوخى
من قبل شريف رمضان أحمد الطوخى الطوخى , فنى حداد ولحام , مجموعة شركات كايرو ثري ايه

شئ أكيد ولكن يجب تحريك الجسم لكى لا يصبح العكس لابد من الجرى او المشى

Monzer ismael mohamed ismael
من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.

اكيد لا طبعا

رياضة كمال الاجسام بدون دايت ( نظام غذائى) سواء لزيادة الوزن اى لبناء الكتلة العضلية او بدون نظام غذائى لحرق الدهون مش هتجيب اى نتيجة وهيبقى مجهود بتبزله بدون تحقيق اى نتائج..

اولا لازم تحدد هدفك من لعبك للرياضة دى سواء كان تخسيس او حرق دهون ( فى فرق بينهم) او اكتساب الوزن او اكتساب كتلة عضلية صافية..

كل هدف من دول ليه نظام غذائى ونظام تدريب مختلف تماما ومش هيتحقق النجاح الا بالعوامل دى التمرين الصحيح ونظام غذائى وقدر كافى من النوم للاستشفاء العضلى..

احمد محمود ممدوح جاب الله السعدنى جاب الله السعدنى
من قبل احمد محمود ممدوح جاب الله السعدنى جاب الله السعدنى , حارس امن قطاع البنوك , الاهلى سوسيتية جنرال

احب اقول لى حضرتك ان الرياضة بصفة عامة جميلة جدا و الرياضة تجعل من الجسم الهزيل جسم قوى و الجسم الثمين ممشوق القوام مع التمرين و مع نظام غذائى مظبوط ستشعر بانك افضل كل ما ترى نفسك فى المراة انك ستحب اللعبة و ستعد الساعات لتذهب اليوم التالى الى التمرين

ahmed salem
من قبل ahmed salem , محامي , لا يوجد

نعم بنسبه ضئيله ولكن مع الريجيم تكون النتيجه المطلوبه سريعه