اذا تعطل دايود (ثنائى )فى احدى اللوحات الالكترونيه ولم يكن لدى جهاز ملتمتر لفحصه فبماذا افحصه وكيف يكون ذلك ؟

تم إضافة السؤال من قبل mohmmed aohmmed mohmmed bilal bilalab , م. عصام يس , شركه لولى
تاريخ النشر: 2013/11/10
Abed elraoof Tag eldeen
من قبل Abed elraoof Tag eldeen , التحكو الى , الهندسية

بطاريه  6 فولت ولمبه بيان

Monzer ismael mohamed ismael
من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.

هههههههههههههههههههههههههه

نفس فكرتى قبل ان اقرا اجابة الاستاذ عبد الرؤوف ,, جزاه الله خيرا

عموما شرح الطريقة ببساطه هتجيب بطارية وليد وتوصل طرف سالب الدايود مع موجب الليد وسالب الليد مع سالب البطارية وموجب البطارية مع موجب الدايود وكده الدايرة هتتقفل ولو الدايود سليم هينور الليد..

اعكس العملية ووصل موجب البطارية مع سالب الدايود وموجب الدايود مع موجب الليد وسالب الليد مع سالب البطارية ,,, طبيعى مش هتشتغل ,,, لو الدايود بايظ هيسرب فولت موجب هينور الليد ,,,, يعنى لو الليد نور فالناحيتين يبقى بايظ ,,,,,,,,

ممكن عشان متتعبش نفسك تجيب ليد بدون اقطاب