كيف تتاكد ان الهارد ديسك يجب ان يذهب الى مهندس صيانه ولا يوجد حل لاصلاحه سوى ذلك ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/10/29
mostafa auob abd alla el zeny
من قبل mostafa auob abd alla el zeny , مدير الصيانة , microway systems

عندما يتم سماع صوت غريب للهارد يعنى ان المديا بها مشكلة وايضا عندما يفصل الهارد باستمرار ولا يظهر فى الستب

mohmmed aohmmed mohmmed bilal bilalab
من قبل mohmmed aohmmed mohmmed bilal bilalab , م. عصام يس , شركه لولى

عند فتح الحاسوب نتاكد انه شغال (قارى معاك) وذلك اما فى شاشه البووت ودائما ندحل اليها من خلالf2اوdel مزر من مزر يختلف طبعا او من الشاشه الطبيعيه (الحاسب لوحده يبين لك انه به هاردسك وديفيدى او سي دى وسعة الرام والمعاج) اذا لم يقراه الحاسب هذه مشكله واذا كانت المشكله فى الوطلات الداتا كيبل او الساتا الحاسب يقوليك شيك كيبل واذا سمعنا صوت من الهاردسك فهذه مشكله ايضا وهى اكبر من الاولى

Dyana Alamro
من قبل Dyana Alamro

مشاكل الهارديسك كتيرة مثلا لما تفتح اي قسم من الجهاز بيطلع رسالة بتئلك الهارديسك مو مهيئ  او بيعطيك الوصول لهاد القسم مرفوض او تحول نوع الملفات اللى Row  وهاي المشاكل بتنتج بأسباب كتيرة ممكن تحريك الجهاز وهو شغال او انقطاع مفاجئ للكهربا  والفرمتة الصحيحة لنوع الملفات بتلعب دور كبير واحتمال فايروسات .. ولكن يفضل مراجعة المهندس

sherif el sherif
من قبل sherif el sherif , كابتن , مدرسة اكتوبرللغات (منار هاوس) امريكان دبلومة

اولا عندم لا يقراء علي اي جهاز بعد تجربته علي جهاز اخر ثانيا عند سماع صوت الابرة او اي صوت بالهارد في هذه الحاله نتاكد انه مشكله هارد وير وليست سوفت وير

لما الهارد يفصل ويكون البرده او الماديه فيه مشكله

otman boussalem
من قبل otman boussalem , سائق خاص , فوسعلي

عند سماع صوت رهيب وتطلع على الشاشة صورة زرقاء تعل ان الهرد غير صالح

Mohamed faisal
من قبل Mohamed faisal , تقني صيانة , فيكس للتقنية

1-عندما لا يقلع النظام إذا كان ضمن الهارد 2-عندما نسمع صوت طقطقة عند تشغيل الكمبيوتر إذا كان النظام ظمن الهارد او عند ربط الهارد بالكمبيوتر إذا كان خارجي 3-عندما لا نشعر بحركة ذراع القراءة والكتابة علاى اقراص الهارد نهائيا (لوحة الهارد ميتة) هذه العلامات تدل على خلل في الهارد ويلزم حينها الذهاب للمهندس المتخصص. أحب أن أضيف نقطة مهمة حصلت معي شخصيا: ظهور الهارد ديسك في إدارة الاقراص(بحجمه الكامل مرة واحدة وبدون تقسيمي الاخير) لا تعني خلل يلزم الذهاب به الى الصيانة المتخصصة وإنما ببعض الخبرة البرمجية لك او لاحد الاصدقاء القريبين يمكن حل المشكلة باستخدام البرامج المتخصصة باصلاح الهارد ديسك مثل mini partition و بعض برامج ال Recovery.

نجربه على كيستين مضمونتين لو مقراش يبقى مع السلامه في رحلته مع مهندس الصيانه

OMAR ALMDAWAR
من قبل OMAR ALMDAWAR

عندما يتم سماع صوت غريب للهارد

yasser hassan hassan
من قبل yasser hassan hassan , معلم اول أ لغة عربية , مدرسة دفنو

انا عني الهارد مش شغل بس الكمبيوت لما بيفتح مش بيظهر مشاكل كل حاجة بتكون طبيعية ساعدوني