أحمد موظف مرتبه ألف جنيه في حين زمايله في شركات تانية مرتباتها ألفين وزيادة، في يوم بقى جاب أخره وخد حبتين شجاعة؟

وقال مبدهاش بقى لازم أدخل للمدير أقوله يزودلي المرتب، المدير قاله في أسى إن الشركة بتصفي جزء كبير من الموظفين ومجلس الأإدارة قرر يمشي نصهم وهو كان من الجزء اللي هيمشي آخر الشهر للأسف!.أحمد اتصدم وسرح بخياله في حياته اللي اتقلبت درجة والاقساط اللي متكومة عليه وطلبات البيت والعيال، وخططه اللي اتهدت فوق دماغه.

وبعد دقيقة المدير كسر صمته وقاله بص يا أحمد إنت زي ابني عشان كده انا هحاول أتكلم مع المجلس ومش هتمشي، بس للأسف مرتبك هيقل وهيبقى جنيه وده اللي أقدر أعمله، فصاحبنا روحه ردت فيه وابتسم.

أحمد كان داخل للمدير متعصب ومش ناوي يتنازل عن ألفين جنيه مرتب، دلوقتي هيطلع من عنده مبسوط رغم إنه اتخصم منه جنيه!

وده بسبب الصدمة اللي نفذها المدير عليه.  فن الصدمة هل علم أم ذكاء

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Gamal , (Director of the Office of the G.M (ADG , ( Nile aluminum and metals ( ALU NILE
تاريخ النشر: 2017/03/27
Hassan Alsmmak
من قبل Hassan Alsmmak , التطوير والتسويق , المهندس، الحرمين،حر

السلام عليكم

تحياتى و احترامى

على حد علمى

هو جزء من فرع من علوم الاجتماع و النفس

أعتقد أنه جزء من هندسة الإقناع أو الموافقة , كما أنه جزء من الحالة النفسية الداخلة تحت مسمى الصدمة

فهو فى الأساس فن خاضع للبحث العلمى

تحياتى و احترامى