موتور تلاجة يتوقف بعد تواني قليلة من تشغيله وبعدها يشتغل لتواني قليلة ويتوقف ماهي المشكلة؟

تركت الموتور حتى يبرد و اعدت تشغيلها و نفس المشكل

تم إضافة السؤال من قبل Soufiane Bensif
تاريخ النشر: 2017/01/13
حسين على
من قبل حسين على , فنى أجهزة كهربائية , سوناى

اولا ممكن يكون عيب بالاوفرلود

ثانيا ممكن بكون الموتور امبيرتشغيله عالى فبيفصل ولم بيرد بيرجع يشتغل

ثالثا ممكن يكون عيب بالريلاى الخاص بالموتور او الريلاى الخاص بكارتة الثلاجة

رابعا سدد بالدائرة يتؤدى الى زيادة الحمل وبالتالى فصل الموتور حماية

mahmoud abdul rahim
من قبل mahmoud abdul rahim , فنى تبريد وتكييف , نستله

اول الاسباب يكون خلل كهربي يودي عطل بالافر لود الراليه ثانيا يوجد سدد بالداير مما يودي الي جود حمل زائد تفصل اوفر لود ثالثا احتمال وجود تلف بالملفات داخل الكباس (محرقه)

taha sayed
من قبل taha sayed , Senior Mechanical Site Supervision Engineer , ECG

اعتقد لانسداد دائرة الفريون

Sahar Dimachkieh
من قبل Sahar Dimachkieh , Selection & Application Sales Support Engineer , Allied Technology & Engineering Services Co.

المشكلة ممكن ان تكون ميكانيكية او كهربائية و الاكثر شيوعًا لهذة المشكلة تكون بسب تسريب غاز الفريون او انسداد في دائرة التبريد او انسداد في Capillary اما من الناحية الكهربائية فعلى الارجح من Thermostat

Saif Emad
من قبل Saif Emad , project hvac manager , شركة الحمد للمقاولات

اعتقد بسبب حدوث اوفر لود نتيجة لوجود انسداد او تسريب فى دائرة الفريون

Mohamed Shahawy
من قبل Mohamed Shahawy , Senior Mechanical Engineer , Ebtekar al Memar For Trading

أعتقد اخى العزيز ان دائرة الفريون بها سدد وبالتالى بمجرد ان تعمل الثلاجه فانها تفصل اوفرلود لذا يجب تنيف الدائرة واعادة الشحن