ما هي أهم الاخطاء الشائعة في تجارة التجزئة التي يمكن أن أرتكبها؟ وكيف يمكنني تجنبها؟

تم إضافة السؤال من قبل Dana Adel , Sales Representative , Karmalite
تاريخ النشر: 2016/06/30
شريف عبد المنعم البنا
من قبل شريف عبد المنعم البنا , مندوب مبيعات واختصاصي تسويق , موسسه غازى ال بوعبدالله للمقاولات

مبدئيا تجارة التجزئة تعتمد على صغار التجار .. بمعنى ان قيمه الفاتوره اللى مندوب البيع بيعملها غالبا بتكون قليله بحسب نوع المنتج المطلوب بيعه .. المفروض من مندوب البيع انه يحاول ميضيعش اى تاجر تجزئة من نطاق عمله  حتى لو التاجر ده هياخد قيمه فاتوره قليله لان ده هيساعده انه يحقق التارجت منه كمندوب وكذلك مطلوب من مندوب البيع انه يعمل تغطية لمنطقه عمله على اتم وجه بحيث يكون غطى كل التجار فيها ولو فيها اقل تجار بتسحب فواتير قليله ويحاول يفتح علاقات جديده مع تجار جدد بغض النظر عن قيمه الفاتوره اللى ممكن ياخدوها ف اول تعامل بينه وبينهم لان ده هيدى ثقه للعميل ان المندوب ده مندوب شاطر وبيحاول يكسب ثقته