كيفية كتابة سيرة ذاتية باللغة العربية: ما هي أهم الاخطاء الشائعة التي يمكن أن أرتكبها عند كتابة سيرة ذاتية باللغة العربية؟ وكيف يمكنني تجنبها؟

تم إضافة السؤال من قبل Salma Eid , Dietitian/Nutritionist , Muscle Power Sports, Nutrition Centre
تاريخ النشر: 2016/06/30
amira tahri
من قبل amira tahri

1-عدم إتباع التسلسل في كتابة أهم الخبرات.

2- عدم كتابة الايميل ورقم الهاتف.

3- عدم ذكر أهم التدريبات التي قمت بها

ولتجنب ذلك يجب في كتابة السيرة الذاتية الصدق والصراحة

sameer abdul wahab alfaddagh
من قبل sameer abdul wahab alfaddagh , عضو هيئة تدريس , جامعة دلمون

الابتعاد عن تضخيم الفقرات واعتماد الصدق والصراحة والبساطة

salah alashqar
من قبل salah alashqar , مستشار إداري Management Advisor Group/ مدير اداري - Administrative Manager , استرا / مجموعة العمري العقارية / أسكو / مجموعة آل مترك

-  عدم كتابة الايميل ورقم الهاتف

-  تسلسل الخبرات ........... يجب ان تكون من الاحدث ثم القبلها

-  عدم ذكر القدرات والمهارات التي تميزني عن غيري .

bosy love
من قبل bosy love , محاسب , دلتا للتطوير العقارى

كيفيه كتابة سيرة ذاتية بالعربي والانجليزى اول حاجه بنبدأ بيها الCV بتاعنا هي الPersonal informationو بنكتب فيها

1- الاسم2- التليفون3- العنوان4- الايميل (و لازم يكون ايميل فورمال )5- تاريخ الميلاد

ثانيا:

بعد ما كتبنا كل المعلومات اللي تخصنا الراجل اللي بيقرا الCv برضه مقدرش يعرف هو انت مين او عامل ازاي فبنعمل حاجه اسمها Summery بتبقي عباره عن انك بتتكلم عن نفسك و بتقول انت مين و ايه المهارات اللي عندك اللي هتخليك مميز عن اي حد و بتقول نفسك توصل لأيه

ثالثا: التعليم

و بتكتب التعليم الجامعي بتاعك و انت في سنه كام و ممكن تعمل حاجه زياده هي انك تكتب انت دخلت الجامعه سنه كام و المتوقع انك هتتخرج سنه كام عشان ممكن يكون فيه ناس بتعيد سنين مثلا

رأبعا:

المهارات اللي عندك و بتقول مستوي كل مهاره عندك وصل لفين زي اننا نقول في الانجليزي مستواك فيه جيد او ضعيف او طليق اللي هي اعلي حاجه و بنقسمها 4 اجزاء هما : 1- Computer skillsexamples : Microsoft office : Very goodPhotoshop: Basics2- Language skills:و دي اللغات اللي معاك و مستواك في كل لغه3- Professional skillsو دي المجالات اللي انت اتعلمت فيها و فاهمها زي مثلاHR : ExcellentMarketing: GoodQuality management: Very good4- Personal skills:و دي المهارات الشخصيه اللي عندك زي مثلاCommunication and presentation skillsTeamworkTime managementLeadershipProblem solvingNegotiationالحاجات دي أمثله و كل واحد بيشوف ايه اهم مهارات عنده وبيكتبهاخامسا: Experience و دي الخبرات او الاماكن اللي اشتغلت فيها زي انك  نزلت تدريب في بنك او اشتغلت في اي مكان عموماو دي بنكتب فيها في الاول انت كنت شغال ايه و فين و من امتي لحد امتيو هكذا و بنكتب كل الامكان اللي اشتغلنا فيها

سادسا: Courses & training:

و هنا بنكتب اسم الكورس اللي خدناه و خدناه فين و الفتره من امتي لحد امتي

سابعا و اخيرا : الHonor and Awards

زي انك طلعت best member او موظف مثالي في مكان او اترقيت في شغلك عشان ادأك كان كويس عموما.ده كده ترتيب الحاجات اللي بتكتبها في الCV   المصدر : خبرات محاسب             ‎