ما هى المتغيرات ذات العلاقة بالتسعير ؟

تم إضافة السؤال من قبل mohammed negm , مدير مبيعات , مؤسسة أطياف لتجارة المواد الغذائية
تاريخ النشر: 2016/04/26
Nadjib RABAHI
من قبل Nadjib RABAHI , Freelancer , My own account

من أهم النتغيرات دات العلاقة بالتسعيرة :

التشريع : توجد عدة قوانين تحد غالبا من امكانيات تحديد الأسعار, كتنظيم الاجراءات التمييزية,  و منع البيع بالخسارة و تنظيم الأسعار الاغرائيو و التنزيلات السرية, و هوامش الربح التي تحددها الادارة الرسمية.

طاقة الانتاج : ان الطلب الزائد عن امكانيات العرض, يعمل بسرعة كلية على بعث عرض مهم من جانب المنافس, ضد صالح المنتج الأول.

أسعار السوق : قد ينسجم المشروع مع هده الأسعار و يتجاوزها, أو هو يحدد أسعار بأقل و موقفه في السوق

الاوضاع الاقتصادية : لا يتيسر للمشاريع نفس التسهيلات

كلفة السلعة

نمط السوق و نمط المنافسة

عمر السلعة

نمط السلع

مرونة الطلب

Mahmoud Zaher Tarakji
من قبل Mahmoud Zaher Tarakji , مدير , أوال جاليري

إختلاف في سعر المواد الأولية عالميا والتقلبات السياسية في المنطقة والعالم بالإضافة زيادة الإنتاج أكثر من المخطط له في الخطة الإنتاجية , ولاننسى البضائع المنافسة بالسعر الأدنى وقريبة من الجودة التي نمتلكها ...وشكرا للسائل وأرجو أن أكون أعطيت المطلوب ...

Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi
من قبل Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi , Shared Services Supervisor , Saudi Musheera Co. Ltd.

اختلاف الاسعار العالمية

حدوث تضخم

ghazi Almahadeen
من قبل ghazi Almahadeen , Project Facilitator , Jordan River Foundation

شكرا للدعوة ................. يعتمد ذلك على كمية الانتاج والطلب والعرض

مها شرف
من قبل مها شرف , معلمة لغة عربية , وزارة التربية السورية

شكراً اتفق مع إجابة الأستاذ محمود. ..

Mohamed Helal
من قبل Mohamed Helal , Project Manager , GROUP CONSULT INTERNATIONAL

اوافق على اجابة السيد/ محمود ظاهر......كل الشكر

sameer abdul wahab alfaddagh
من قبل sameer abdul wahab alfaddagh , عضو هيئة تدريس , جامعة دلمون

اولا : العوامل الداخلية :

1-      اهداف المؤسسة

2-      متغيرات المزيج التسويقي

3-      الاعتبارات التنظيمية

ثانيا : العوامل الخارجية :

1-      الطلب على السلعة ومرونته

2-      حالة المنافسة – سوق المنافسة الكاملة – سوق المنافسة الاحتكارية – احتكار القلة – الاحتكار التام

3-      منفعة السلعة للمستهلك

4-      الاجراءات الحكومية

5-      الموردون

6-      الوسطاء

7-      الظروف الاقتصادية

Omar Saad Ibrahem Alhamadani
من قبل Omar Saad Ibrahem Alhamadani , Snr. HR & Finance Officer , Sarri Zawetta Company

شكرا لدعوتك

اتفق مع الاجابات المضافة من قبل الاساتذة محمود طرقجي ونجيب رباحي

Yosef Abdalsalam Mohammed
من قبل Yosef Abdalsalam Mohammed , IT Manager , Al-Alamiya for Furniture

العوامل التي تغير سعر المنتج هي :

جودة الصنع

توافرها واحتياجها بالسوق

السوق التنافسي

صنف الجمهور

مدى فائدة المنتج للمستخدم

Adam Ahmed
من قبل Adam Ahmed , IT & Web Developer , Freelance

بسم الله الرحمن الرحيم

لو لم اكن مهندسا لوددت ان اكون محاسبا اصل الاتنين رياضه بس الرياضه بتعتكوا صعبه اوي والمفروض اقلك العكس ان الهندسه اصعب بس تصدق انتوا القسم بتاعكوا اصعب اصل احنا اساتذتنا مهما لفوا وداروا مراجعنا كتب من الخارج اما انتوا مراجعكوا من الداخل ويويل الي مراجعه من الداخل الكل حيفتي فيها زي مهو عايز

والدي من المحاسبيين وخريج كلية تجاره بس تصدق اني سعات مبفهمش الرياضه الحسابيه بتاعتكوا مع ان المفروض انها نوع من انواع الهندسه

وبرضه القانون مع ان المفروض نفهمه لكن مبفهمش منه حاجه في مصر ولفك طلاسمه تحتاج لمعجم عشان كده مخروب بيتنا عشان لما متعرفش قانونك الي حتمشي بيه في بلدك مش حتعرف تعمل ايه في اي تهمه يلزقهالك اي حد في اي وقت

نفس الشيء حصلي لما كنت ملازم في الجيش دخلت الجيش وخرجت منه معرفش اي قانون فيه ودي سمة كل ملازميين الاحتياط دخلوه وخرجوا منه ومعرفوش قانونه

الدراسه التخصصيه حلوه يا اخي

tarik osman
من قبل tarik osman , مدير إدارة البيع والتسويق , مصنع الكيماويات الحديثة MCI

اتفق مع إجابة كلا من أ/ نجيب رابح وأ/ سمير عبدالوهاب