هل ارتفاع سعر الدولار فى مصر هو صدفة نتيجة اخطاء ام هو شئ مقصود من الحكومة المصرية؟

تم إضافة السؤال من قبل mina adel , Banker , banque misr
تاريخ النشر: 2016/03/28
Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi
من قبل Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi , Shared Services Supervisor , Saudi Musheera Co. Ltd.

لا يوجد شيء عشوائي ولكن يكون احيانا كفعل واحيانا كرد فعل لمحاربة السوق السوداء الموازية

Alaa zaki
من قبل Alaa zaki , مدير مالى , جسمي والعصفور لمقاولات البناء

طبعا بلا شك  اخطاء الجكومات المتتالية العملية تتم بطريقة عشوائية .. وبنظرية مصالح فئة معينة اصحاب رؤس اموال طبقة الاغنياء ..على حساب عامة الشعب .. ارجع لكل رؤساء البنك المركزى من سنة 2011 حتى الان وتعرف ماذا يحدث شوية فشلة ماسكين بلد اكبر من انهم يستطيعون ادراتها .. مع الاخذ فى الاعتبار العوامل الاخرى .. سياسية واقتصادية واجتماعية .. ولكن عند ما يقفز الدولار بهذا الشكل فهذا وضع غير طبيعى بل استطيع اجزم هنك مصالح فى ذلك ونية مبيتة .. لا اريد ان اطيل عن ذلك ..شكرا للدعوة

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

اتوقع دائما اكثر مايؤثر على صرف العملة هو عدم الاستقرار السياسي والامني والاوضاع الاقتصادية

Omar Saad Ibrahem Alhamadani
من قبل Omar Saad Ibrahem Alhamadani , Snr. HR & Finance Officer , Sarri Zawetta Company

شكرا لدعوتك

اتفق مع اجابة الاستاذ جورج واحب ان اضيف ان الكثير من رؤوس الاموال تم تهريبها للخارج خلال الفترات الماضية مما اضعفت قيمة الجنيه المصري اضافة الى ضعف الاستثمارات الاجنبية في مصر خلال السنوات الخمسة الماضية قلل من تواجد العملة الصعبة في السوق

الذي ذكرته في سؤالك هو جزء من الجواب فهناك ايضا نوع من التقصد بتقليل ضخ العملة الصعبة الى السوق ربما لخطط الدولة الاقتصادية القادمة او لرغبتها بحصر سوق العملة الصعبة ومنع التلاعب به على المدى البعيد

وهذا لايمنع من وجود تلاعب من بعض اصحاب رؤوس الاموال وهم موجودين في بلد كما هم موجودين في مصر وهنا يأتي دور البنك المركزي بتقليل التداول او بيع العملة الصعبة في المزاد اليومي بكميات اقل لحصر التداول بيد الدولة ومنعهم من التلاعب بسعر السوق ولغاية استقرار سعر الصرف اعان الله المواطن البسيط

تحية لمصر وشعبها الطيب

mina adel
من قبل mina adel , Banker , banque misr

انا بقى من راى ان كل دة كان مخطط لية بعد ما نزلنا الجمارك على بعض البضائع من اوربا فكان هيبقى فى ضغط على الشرا من الخارج يعنى ميزان التجارى و ميزان المدفوعات هينهار يعنى ان العملة الاجنبية اللى فى البلد هتدفع فى البضائع يعنى هيقل المعروض اللى عندك يعنى هيزيد سعر العملة الاجنبية بردة فكان اتجاة الحكومة انها حددت اللى ممكن تسحبة فى اليوم والشهر فالناس اللى ليها بضائع فى المينا عايزة دولار علشان تعرف تستلم فذاد الطلب و الحكومة مقللة المعروض فظهرت السوق السودا وزاد الدولار وبعد ما زاد فى السوق السودا قامت الحكومة برفع الدولار عندها علشان تتابع السوق وفتحت السحب علشان تقدر تسحب زى ما انت عايز.. طب اية اللى استافدتة البلد .. انها زودت الولار فزودت سعر البضائع اللى جاية علشان تواجة انخفاض الجمارك.. وبالتالى البضائع سعرها ما نزلش بعد انخفاض الجمارك انما زاد.. عن قبل ما تقل الجمارك.. فحافظ على الدولار والسوق المصرى ان الحاجة المصرية الخالصة سعرها كويس بل زاد علشان المستورد زاد يعنى مصانعك بردة بتربح.. وكل دة من تحت الطربيزة يعنى انا معليتش سعر الدولار انما السوق هو اللى عمل كدة فدة مش هيضر الاتفاقية.. والدولار سعرة مش هينزل قريب خالص.. ودة كلة بالنسبالى هو المواجهة السلبية لان انت المفروض تتطور انتاجك علشان تواجة السوق الخارجى جدد مصانع اعمل مصانع طور وواجهة

حسين محمد ياسين
من قبل حسين محمد ياسين , Finance Manager , مؤسسة عبد الماجد محمد العمر للمقاولات العامة

شاكر الدعوة

عوامل عدة منها عدم الاستقرار الأمني و تلاعب التجار و تدني الوضع الاقتصادي ......................