ما اهم الكورسات للمهندس المدني )(تنفيذ؟

تم إضافة السؤال من قبل MO WAgdi
تاريخ النشر: 2016/02/18
Ahmed Khater
من قبل Ahmed Khater , ID& Fit- Out Construction Manager , Harmony Atelier Interior Design& Decoration

شكرا على الدعوة و متفق مع اجابة الزملاء

mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran
من قبل mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran , مهندس مدنى , مكتب العطيشان الهندسى

شكر للدعوةوعذرا عن التاخير فى الرد وان اتفق مع الزملاء فى الاجابة

Yaqoub Alomar
من قبل Yaqoub Alomar , Civil Engineer , Al-Zubeir municipality

ACI Code

ام اس بروجكت او برايمافيرا

ستاد برو

Mohamed Diab
من قبل Mohamed Diab , Site Civil Engineer , Vision Consultant

المهندس المدنى المنفذ طبعا يمون فنيات التنفيذ و اعمال الموقع على درايه كويسه بيها . و فعلا البريمافيرا او MS project كبرامج اداره مشاريع هيكون ليهم عامل مهم جدا سواء فى ادارتك للاعمال او لو كنت جزء من فريق عمل تحت قياده مدير مشروع هيفيدك انك تعمل Manage لكل حاجه عندك ..و اكيد مننساش الاوتوكاد اللى مازال رقم واحد و الكل معتمد عليه فى ظل ان بعض الشركات الكبيره اوى بدات BIM Concept و شغلها بقى Revit بتخصصاته .. اعتقد كفايه

Ahmed Shawky
من قبل Ahmed Shawky , Engineering& Design Manager , ALJABER Engineering

 مهندس التنفيذ يجب  ان يحترف الاوتوكاد والبراميفيرا ومايكروسوفت اوفيس ومايكروسوفت بروجكت وذلك لارتباطهم الوثيق بمجال عمله وستكون هي الادوات الرئيسية التي ستسهل وتنظم مهامه الموكلة اليه. يجب ايضا على اي طالب ان يكون له برنامج تدريبي باي مواقع او مشاريع لاكتساب المعرفة والمهارات الاساسية من اطراف المشروع المختلفة

Eng Ahmed Elsharkawy
من قبل Eng Ahmed Elsharkawy , Civil Engineering Project Manager , Altwijry office

من رأيى لابد أن يكون المهندس على دراية ببعض البرامج الهندسية مثل اتوكاد  على الاقل وكذا برامج الوفيس ورد واكسيل أما بالنسبة لكورسات التنفيذ فى رأى ان أفضل كورس هو النزول الى الميدان ومتابعة الأعمال والمشاركة بالرأى مع المهندسين ذو الخبرة الأكثر والاستفادة منهم قدر الإمكان