ما هي شروط الني يجب توافرها بالإداري الناجح؟ What are the conditions that must be met in the successful administrative?

تم إضافة السؤال من قبل Heba Odeh Awad Manaseer almanaseer , ادارية - سكرتارية , دار العمران للاستشارات الهندسية
تاريخ النشر: 2013/07/11
salah hamza
من قبل salah hamza , Catering Sales Manager , Al-Washim company for food services

Ability to take decisions, LEADERSHIP, integrity, enthusiasm, imagination, willingness to work hard, analytical ability, understanding of others, ability to spot opportunities, ability to meet unpleasant situations, ability to adapt quickly to change, willingness to take risks, Enterprise, capacity to speak lucidly, astuteness, ability to administer efficiently, open-mindedness, ability to ‘stick to it’, Willingness to work long hours, single-mindedness, capacity for lucid writing, curiosity, skill with numbers, capacity for abstract thought.

Binod Timsina
من قبل Binod Timsina , Human Resources Business Partner , CG Corp Global │ Chaudhary Group

Honesty Good cooperation Excellent communicator Dynamic Dedicated Creative Having commanding power Punctuality

Mohamad Abdelhameed
من قبل Mohamad Abdelhameed , Sales Executive Egypt - B2B , Agthia Group Egypt

السلام عليكم يجب ان يتحلى بالاتى المسئولية و حسن اتخاذ القرار القدرة على تكوين فريق عمل متكامل و متجانس العمل الجاد و المتقن وجود خطط بديلة لمواجهة اي مخاطر بالادارة المسئول عنها مهارات الاتصال و العرض العمل تحت ضغط

سؤال رائع ومفيد جدا توضيح هام / الادارة ليست شئ واحد ولا تندرج الا بتخصصات واضحة بمعنى ان ادارة المؤسسة تختلف عن الشركة تختلف عن المجموعة وادارة الموارد البشرية تختلف عن ادارة العقود والمشتريات عن الادارة المالية عن ادارة الامن والسلامة إلخ .......) اما اذا تحدثنا بشكل عام عن الادارى الناجح فلابد ان تتوفر لديه عدة مميزات عامة ومن اهمها :
1- مهاراته (حسب التخصص) افتراضا أنه يعمل مبرمج فلابد من مهارات ( الحاسب الالي والبرمجة)
2- مهاراته في التفاعل الاجتماعي بين زملائه وبين العملاء
3- لبق اللسان وحسن المظهر
4- عمله الجاد والمتقن وامانته في العمل
5- العمل علي تنمية روح الجماعة بين افراد العمل
6- القدرة على حل المشكلات واتخاذ القرارات
7- القدرة علي العمل تحت ضغط مع تحمل ضغوط العمل
8- الابداع في العمل وليس الاقتصار على العمل المفروض عليه فقط

hisham ghonim
من قبل hisham ghonim , مدير الموارد البشرية , سما مصر للمقاولات

الصدق و إمتلاك الدافع الداخلى و المبادرة و التحرك نحو أهداف معينة و التمتع بمهارات إتصال سليمة والثقة و تحمل المسئولية و الفخر والثبات و إمتلاك المهارات التحليلة و مهارات حل المشاكل و الإبتكار و التنظيم والفاعلية و الحرص على مصلحة الغير ومصلحته من صفات الموظف الناجح

Ashraf Said Arafa Mohamed
من قبل Ashraf Said Arafa Mohamed , A customer Service, accounting department , National Telecommunication Regulatory Authority

1.
His skills in social interaction .2.
Work on the development of the spirit of community among the members work.3.
The ability to work under pressure with work pressures bearing4.
Creativity at work is not limited to working only imposed on him

حازم عبد الحميد محمد دياب
من قبل حازم عبد الحميد محمد دياب , technical office manager , Kased Khair

قيادي - متعاون - متابع جيد - لديه ابداع التصرف فى المواقف الطارئة

khaled Ibrahim Sayed Abd El Salam Ibrahim
من قبل khaled Ibrahim Sayed Abd El Salam Ibrahim , Chief Accountant , -ElMehy engineering company

In a sample answer is being one of the team and not the Managerial level And MUST open channels between you and your team as ( No One Succeed Alone But Must be there is a TEAM )

- Responsibility and good decision-making.
- Problem-solving skills.
- Work under pressure.
- Creative.

Ability to take decisions, LEADERSHIP, integrity, enthusiasm, imagination, willingness to work hard, analytical ability, understanding of others, ability to spot opportunities, ability to meet unpleasant situations, ability to adapt quickly to change, willingness to take risks, Enterprise, capacity to speak lucidly, astuteness, ability to administer efficiently, open-mindedness, ability to ‘stick to it’, Willingness to work long hours, single-mindedness, capacity for lucid writing, curiosity, skill with numbers, capacity for abstract thought.