بعد اعدام الديون الهالكة وفقا للقانون واطفاؤها ظهر الشخص المدين في السنة اللاحقة لاطفاء اخر قسط وسدد ما عليه نقدا .. كيف تتم المعالجة المحاسبية؟

تم إضافة السؤال من قبل Asim Azaldeen Abdalrahman Mhammed , Property Manager , TAAM PROPERTY
تاريخ النشر: 2014/10/26
Mohamed Elshennawy
من قبل Mohamed Elshennawy , Chief Accountant , Almansour for trading and distribution company

معنى ذلك انه قد تم اعدام الدين فعلا كالتالى

من ح / ديون معدومة "

   الى ح / مدينون

او على مرحلتين

من ح / ديون معدومة

  الى ح / مخصص ديون معدومة

ثم          من ح / مخصص ديون معدومة

                   الى ح / المدينون

فى حالة تحصيل دين سبق اعدامه فى سنة سابقة يتم اثباته كايراد فى الفترة الحالية فى قائمة الدخل ضمن حساب / ديون سبق اعدامها ويكون القيد كالتالى :

من ح / الخزينة او البنك " حسب الحالة "

     الى ح / ديون سبق اعدامها

MOHAMED RABIE KHALILL
من قبل MOHAMED RABIE KHALILL , رئيس حسابات , شركة ترانز لاين

اولا طريقة عمل للقيد اعدام الدين ال انت عملتها

لما اعدمت الدين عملت من ح / ديون معدومة

الى ح / المدينون

وبعدين اقفلت حساب المدينون فى ارباح وخسائر

من ح/ ا.خ

الى ح/ ديون معدومة

تمام حتى الان الشخص دفع وعلى سبيل المثال نقدا

من ح / الصندوق

الى ح / ديون معدومة

تم تحصيلها المدين ..........

وحترجع تقفل حساب  ديون معدومة فى الارباح وخائر ال انت حصلتها

من ح / ديون معدومة

الى ح/ ا.خ

لان الدين ال انت حصلته اساسا كان لما دخلك فى هذة الفترة طبيعته ايراد وان خصمته من ارباح السنة السابقة يبقى لازم يرجع يضاف لايرادات السنة ال تم التحصيل فيها

اامل ان اكون وفقت فى جواب صحيح