ما هو الحل الأمثل ( تنصيب ال DC على ESXi ) أم تنصيبه على سيرفر منفصل فيزيائيا ؟

<p>اذا كنت أرغب بتنزيل دومين كونترولر Domain controller2012  على ESXi كآله وهمية  سيكون جيد ؟؟ </p> <p> </p> <p>أم يجب تنزيل ال DC دائما على نفس السيرفر دون تنزيله على اي VM machine  ؟؟ </p>

تم إضافة السؤال من قبل Marwan Ewaimer , Sr.IT Section Manager , Shade Coproratio LTD
تاريخ النشر: 2014/09/29

نعم سيكون جيد جدا بل وأسرع فى الاستجابة من ال physical server ويمكنك ايضا تنزيل اكثر من سيرڤر وهمى على Esxi على سبيل المثال exchange server وWSUS وSCCM Server الى اخرة......ولكن هناك عيب خطير فى السيرڤرات الوهمية لو حصل corruption data لن تستطيع الرجوع الى الداتا السابقة

ashraf adel fouad elsayed
من قبل ashraf adel fouad elsayed , system engineer , Echem

الأفضل يكون علي ال ESXi ولكن ذلك يتوقف علي أمكانيات الphysical host

Mohamady Mohamed Ahmed Metwaly
من قبل Mohamady Mohamed Ahmed Metwaly , IT Specialist , توشيبا العربى

على حسب امكانيات السيرفر لو امكانيات السيرفر عاليه جدا طبعا الافضل تنزل esxi وتنزل عليها DC  لكى تستخدم باقى الامكانيات الموجوده فى السيرفر فى اشياء اخرى لكى لا تهدر كل الامكانيات على DC فقط

Islam Ahmed
من قبل Islam Ahmed , IT Manager , Mediterranean Investment

حسب امكانيات شركتك وسيرفراتك والنسخة المستخدمة في Vsphare

إذا كنت ستسخدم السنخة 5.0 وما أعلي يمكنك تنزيل Domain controller و Additinal أيضا بدون مشاكل وسيكون أفضل من إستخدامك سيرفر منفصل ولكن الامر معتمد علي السيرفر الذي سيعمل Vsphare

BECHIKH Mohammed
من قبل BECHIKH Mohammed , Data Base Administrator , SORFERT SPA

من المعلوم أن فائدة ESXi تكمن في توفير المال من أجل شراء الهاردوير, فلهذا اذا كنت تملك برنامج VMware vSphere فمن الأحسن تنصيب ال Dc على ESXi

Mohamed Elsayed Hassan Abuzied
من قبل Mohamed Elsayed Hassan Abuzied , Technical Support Engineer , StorIT Distribution

Vmware اسرع بكتير من ال physical server  وهاتقدر تقسم السيرفر ده لاكتر من سيرفر ولو تعمل معاه Veeam Backup  تبقى اخدت الداتا بل السيرفر كامل backup وتقدر ترجعه فى اى وقت فى اقل مده ممكنه

Essa Arabi
من قبل Essa Arabi , Senior System Admin , Saudi Business Machines LTD SBM

يعتمد على البيرفورمنس الخاص بـ ESXi,

والافضل يكون على ESXi