كيف بامكان الطبيب زياده اعداد المترددين الى عيادته الخاصة؟

تم إضافة السؤال من قبل abdalla alshraim , dentist , medical centre
تاريخ النشر: 2014/04/08
رشا البو
من قبل رشا البو , Accounting , Aqaba Water Company

طبعا اهم شي انو يكون هاد الطبيب شاطر وشغلو نضيف تاني شي الديكور تاع العيادة كل ماكان حلو ومرتب ونضيف بزيد اعداد المراجعين

Abd alwahab Alqaramseh
من قبل Abd alwahab Alqaramseh , Material Section Head , CEGCO

سمعة الطبيب نتنشر من خلال الناس في الغالب  ، و الاعلام احيانا للبعض ، فاحترامه للمرضى و محاولة التخفيف عليهم في فحوصات الاشعة و المختبر و طلب الضروري فقط و وصف العلاج المناسب ، و اولا و اخيرا تقوى الله ، هي افضل طريقة لزيادة عدد المراجعين و قد تحتاج لفترة من الوقت لانه دائما بناء الثقة يحتاح للوقت

ايمن محمد عاطف محمد
من قبل ايمن محمد عاطف محمد , Director of the control and regulation unit , ACOLID

عن طريق اتباع طرق تسويق تقليدي إعلانات  في الصحف والمجالات وغيرها من طرق النشر والتوزيع وكذلك اتباع طرق تسويقية الكترونية موقع الكتروني للطبيب ودعاية على الفيس بوك وغيرها من الوسائل الحديثة الالكترونية وكذلك يمكن اخطار مواقع القنوات الفضائية للبرامج الإنسانية والجمعيات الخيرية عن امكانية قيامة بعلاج بعض المرضي مجانا ليتحقق له الشهرة والمعرفة هذا بالإضافة الى التطور في العمل والإلمام بكل ما هو جديد والخبرة والسمعة الجيدة .

rabee hilal
من قبل rabee hilal , Human Resources and Administration , barakat group

من خلال الصدق والنظافة

فارس الخليلي
من قبل فارس الخليلي , Safety director , National Company for Education

السمعة الجيدة

hussam Alrayan
من قبل hussam Alrayan , property Manager , Al-Rashed real estate

الشغل الجدد والسمعه الطيبة

Housseyn Bouchemel
من قبل Housseyn Bouchemel , أستاذ تربية بدنية ورياضية , وزارة التربية والتعليم

الكفاءة المهنية + الأخلاق والتركيز على الجانب النفسي للمريض برفع معنوياته

Abdelkrim TRABELSI
من قبل Abdelkrim TRABELSI , Ingénieur Projet , Zodiac

من خلال إبعاد زبائنه عن الأدوية وما  تحمله من سموم وإبدالها بأدوية طبيعية ليس لها آثار جانبية

هشام عيسي
من قبل هشام عيسي , Sales and marketing consultant , Free lance

ممكن تعمل عروض كمان :) علي كل ضرس واحد هدية ..... و التقويم برضه العيله بسعر فردين .........

شوف يا دكتور بالرغم من ان دكتور الاسنان اكتر دكتور مش بحبه :) بس التسويق بحبه ......

بالنسبة للثقافه في المجتمع العربي عموما لو حضرتك عملت الدعايه علي الجرايد هتاخد افيهات كتير لطيفه زي الالش بتاعي .....

ففي طرق التوعيه اللامباشرة .... و اللعب علي رغبات العميل و اهواءه اللي هو التسويق مش الاعلان ..... في حاجات توعيه في مجال حضرتك ممكن مقاله و برامج و مدونات تفيد حضرتك اكتر بكتيييييييير من الاعلان ..... ف ممكن التسويق الالكتروني .... ممكن التسويق الشبكي .... يعني العملاء بتوع حضرتك هم اللي يعملوا دعاية ازاااااي .... عن طريق الخدمه و الديكور و الافكار اللي موجوده فالعياده ..... غير طبعا اشتراك حضرتك فالندوات و الاجتماعات ... الاتفاق مع الصيدليات عمل مدونات .... فيديوهات :)

Ahmed Sharab
من قبل Ahmed Sharab , Group CEO Advisor on Healthcare Business , YAS Holding

(تقوى الله و إرادته أولاً) ، و من ثم ...

موقع عمل مناسب + العلم و الخبرة و التخصص + بناء علاقات طيبة و إنسانية مع المراجعين و المرضى = حصول معدلات عالية من الشفاء من الأمراض  = اشتهار اسم الطبيب = زيادة إقبال المراجعين و المرضى

Mahmoud Ourfali
من قبل Mahmoud Ourfali , phd studies , Hospital Dan Theodorescu Bucarest Romania,oral implantology section

السلام عليكم .من خلا طريقة التعامل مع المريض و كسب ثقته ومن خلال النظافة والتعقيم واستخدام الطرق الحديثة بلعلاج. اسرع وافضل  طريقة للدعاية هي السمعة والاخلاص في العمل,وبلنسبة للعيادات الكبيرة تضاف الدعاية الاعلامية والعروض