كيف نستخدم ال ( DMZ ) لربط كاميرات المراقبة بالأنترنت ؟

تم إضافة السؤال من قبل yasser sharaf , Excutive Manager , TTWCIT
تاريخ النشر: 2014/03/24
Amr Fayed
من قبل Amr Fayed , Owner And General Manager , AL-Fayed For Advanced Technology

بسم الله الرحمن الرحيم الكلام اللى هاقوله على قد علمى والله اعلم DMZ هى اختصار acronym لــ"demilitarized zone" بالعربى "المنطقة منزوعة السلاح" طبعا المفروض انه فى بيئةالـ LAN يكون الاكسيس عليها شبه معدوم من المستخدمين خارجها "الا اذا عملت remote access server RAS لناس معينه ذى الادمينز مثلا ولا غيره "يعنى من الاخر بيكون الاكسيس على الريسورسيس restricted شوية علشان السيكيورتى وطبعا فى بيئة الــWAN او internet كله بيأكسيس عل كله وبالتالى السيكيورتى مش عالى المشكله ان الكل دلوقتى موجود ع النت "WAN", طيب ازاى اسمح للمستخدمين اللى ع النت انهم يأكسيسوا ع الريسورسيس بتاعتى "فى حدود ما أنا أحدد" وفى نفس الوقت أتفادى المخاطر hazards اللى ممكن تجرالى من الموضوع ده سواء من hacker أو malicious أو ....أو ... و ازاى اتواصل مع الناس اللى بره دى , هنا بقى دور الــ DMZ اللى هاحط جواها الكلام ده: والله انا عاوز استقبل ايميلات وارد عليها من الناس اللى بره يبقى اركب mail sever طيب والله انا عاوز اشير شوية ملفات للناس دول يبقى اركب FTP server طيب والله انا عاوز اعمل موقع للمؤسسة بتاعتى يبقى اركب HTTP sever طبعا السيرفرات دى محتاجة شوية حاجات تخدم عليها مثلا: dhcp ,dns,NAT........ كل السيرفرز أو/و السيرفيسز دى هتكون داخل الـــDMZ أو على الـRouter اللى بيخدم عليهم طيب الصورة مش واضحة قوى ,الدنيا عملا ازاى: (internal users and services for your company or facility)يعنى الــ LAN بتاعتك)) وراها (Firewall) وراها ((ودى هيا الــDMZ)ftp srvr,http srvr,mail srvr,.....) وراها (Firewall) وراها (Internet) والله مستخدم بعت ميل ع الميل سيرفر : الميل ده جايلنل من النت هيعدى على اول فيروول وبعدين يدخل ع الميل سيرفر وبعدين الانترنال يوسرس هيبصوا ع الميل ده من خلال الاتصال بالميل سيرفر اللى موجود جوا الــ DMZ وطبعا اتصال الانترنال يوسرز بالسيرفرز اللى جوا الـDMZبيتم عبر الفيروول اللى بينهم والفيروول ده موجود تحسبا لو الـ DMZ تم اختراقها ولا حصل فيها مشاكل مانخسر كل حاجة ع الاقل الـinternal users هيكونوا محميين (وبالتالى الـDMZ وسيط بين الــLAN بتعتنا و الـWANو/أو Internet). دا اللى عندى والله اعلم واللى عنده تصحيح أو زيادة مشكور.

hany bakr
من قبل hany bakr , فنى كهرباء ومشرف تركيبات كاميرات مراقبة واجهزة صوتية وامنية , MA technology & skyway technology & ABB transformers

بسم الله الرحمن الرحيم

انا اعمل فى مجال كاميرات المراقبة منذ ما يقرب من15 سنة اما عن السؤال المطروح فالاجابة عنه هى

لربط كاميرات المراقبة بالانترنت لرؤيتها عن بعد فى هذه الحالة مطلوب ان نفتح بورتات على الراوتر وطبعا لكل جهاز خاص بالكاميرات اقصد لكل نوعية بوتات مختلفة عن الاخر وبفتح هذ البورتات نتمكن من الدخول على الكاميرات من على بعد من اى مكان بالعالم ويقتضى الامر وجود اى بى ستاتيك اما عن ال DMZ فى حالتنا هذه عمله هو انه غير مهم فتح الورتات نهائيا وكتابة الاى بى ستاتيك بداخله او الاى بى اللوكال وتفعيله فى هذ الحالة عند تفعيل  DMZ  يقوم اتوماتيكيا بفتح جميع البوتات التى يحتاجها الجهاز ونستعوض به فتح البوتات المطلوبة وهذه هى طريقة عمله فى مجال كاميرات المراقبة واى سؤال عن كاميرات المراقبة سواء فى ربطها بالانترنت او التركيب او اى شىء  نحن فى خدمتكم دائما وابدا وهذا رقم تليفونى لاى استفسار مصر

 زيرو - واحد - زيرو - ستة - زيرو - واحد - واحد  - تسعة - ستة -ثمانية - اثنين