في لوحة بيانات محرك كهربائي حثي ثلاثي الطور مكتوب فيها : دلتا 220 فوات استار 380 فولت الرجاء التدقيق في السؤال ثم الاجابة

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Adnan Abdelrhman Salim , مهندس كهربائي محطات تحويلية و شبكات نقل , الشركة السودانية لنقل الكهرباء
تاريخ النشر: 2014/03/14

ياجماعه عايز مساعده عندي مولد ٣ فاز ٣٨٠ وواحد ٢٢٠ عايز اعمل ٣ فاز علي ٢٢٠ كيف الطريقه

abdullah ahmed elsaid  elblasy
من قبل abdullah ahmed elsaid elblasy , فنى لف محركات , اسواق العثيم

يا اخى الكريم هذا السوال له اجاباتان

 الاولى  تكمن فى طريق توصيل المحرك الداخلية الخاصة بنهايات اطراف ملفاتة وتكون فى حالة الدلتا تعمل بجهد اقل وهو220 فولت وستار وبجهد اعلى وهو380 فولت

اثانية   هى من وجود المصدر الكهربى ففى حالة وجود220 فولت توصل دلتا وفى تلك الحالة نستعمل معها مكثف دائم بالدائرة

وفى حالة وجود تيار  فولت380 توصل ستار ولا حاجة وقتها لمكثف