لتصميم المواقع هناك مدرستان الأولي هي بناء وتصميم الموقع من الصفر والثانيه هي استعمال القوالب الجاهزه ما هي مواطن القوه والضعف في كل منهما وايهما تفضل

تم إضافة السؤال من قبل tamer Mostafa , procurement officer , Egyptair Maintenance And Engineering
تاريخ النشر: 2013/06/12
Ahmed Hamdy
من قبل Ahmed Hamdy , محاضر فى معهد ضباط الصف المعلمين بالقوات المسلحة المصرية , معهد ضباط الصف المعلمين

اولا مواطن القوه فى اتصميم من البدايه : انك تقوم بعم الموقع كاملا بيدك وعارف كل صغيره وكبيره فيه ومصممه على راحتك وبمزاجك وعلى حسب طلب اللى عاوز الموقع منك ممكن يكون عاوز تصميم صعب انك تلاقى تصميم يشبه فلازم تعمل من الاول وعيوبه انه بياخد وقت طبعا غير لما تجيب تمبلت جاهز وتشتغل عليه بس بيكون فى حاجات انت مش واخد بالك منها وبتظهر عيب بعد ما يرن الموقوع بس فايده انه بينجز وقت كبير وفيه حاجات كتيره حلوه واشكال كتيره للموقع فقط تعدل فى التمبلت وتكمل كودك عادى خالص

تصميم الموقع من الصفر

الأيجابيات

  1. استعمال الذوق الملائم
  2. استعمال المكتبات المرغوب فقط فيها وبذلك يكون الموقع أخف

السلبيات

  1. إنجاز المشروع يتطلب جهدا أكبر
  2. قد يكون المنتوج به ثغرات أمنية لقلة الاختبارات التي أجربيت عليه
  3. صعوبة التحديث
  4. صعوبة أيجاد الشخص الذي قد يفهم الكود الذي كتبه شخص آخر
  5. إمكانية رفض الزبون للمنتوج النهائي فيحصل الفراق

استعمال قالب

الأيجابيات

  1. سرعة أنجاز المشروع
  2. كم هائل من الاختيارات
  3. تكلفة أقل
  4. منتوج تم اختباره من طرف الآلاف من المستعملين
  5. إمكانية إصدار منتوج أولي وعرضه على الزبون بسرعة
  6. رفض الزبون لا تكون له عواقب وخيمة بحيث يمكن تغيير القالب بدون خسائر كبيرة

السلبيات

  1. قد لا يناسب الشركات الكبرى التي لها طلبات خاصة وترغب في مظهر فريد
  2. يكون الموقع عامة أثقل بسبب احتوائه على الكثير من المكتبات

mosa hasan Abo sweilem
من قبل mosa hasan Abo sweilem , Designer , freelancer

اعتقد انه يجب على المصمم ان يلقي نظرة على التصاميم الجاهزة ويبدأ من حيث انتهى الاخرون فلو فكرنا في موضوع الطيران من جديد كمثال فاننا سنعود لزمان عباس بن فرناس