هل تعتقد أن هناك جدوى من إنتظار أن تصلك الوظيفة المناسبة أم ترغب فى السعى الجاد إليها ؟ خليك صادق مع نفسك وأسألها ياترى أنا بعمل اللى عليا ولا لاء ..

عايز تكسب بالحلال من غير نصب وأحلام المسابقات ؟؟ عايز تتعلم حاجة جديدة العالم كله محتاجها وبيدور على اللى بيشتغلوا فيها؟؟ عايز تدخل عالم البرمجة ببساطة من غير تعقيد وتعرف تصنع برامج للعمل من الألف للياء؟؟ وتكسب بنفسك ومن شغلك وتعبك من غير ماحد يتأمر عليك؟؟ياجماعة انا زميلتكم بالموقع إستنيت كتير الوظيفة المناسبة لكن للأسف مجتش وعشان حبيت أكون إنسانة إيجابية فكرت انى أدرس مجال جديد تماما من الألف إلى الياء بعيد جدا عن دراستى السابقة وشهادتى بكالوريوس تجارة هو مجال حبيت أدرسة وإخترته بنفسى بعيد عن اللى لازم كان يتفرض علينا زمان هو مجال البرمجة للأعمال طبعا الإسم غريب شويه بس بإختصار هو دراسة جزء من البرمجة إزاى أصمم و أبرمج أى برنامج خاص بأى عمل ممكن تتخيلوه وبعد كده ممكن أسوقه الفكرة ممتازة ويمكن فى كثير مسمعش عنها انه مهما يكون دراستك ممكن تتعلم حاجة جديدة وفى أكاديمية محترمة والتعليم فيها مفتوح عن طريق النت فى أى وقت تختاره عشان تعرفوا أكثر ممكن تدخلوا من الرابط ده http://w.agcacademy.net/donation/?D9AD5DC233B773D9744FBD4E2FD4D1&br=op

تم إضافة السؤال من قبل اسماء سعيد , Executive Secretary , House Pointer _ Real Estate & Projects Marketing
تاريخ النشر: 2014/02/20
mohamed sweed
من قبل mohamed sweed , مدبر ادارة الشركة , لوك لايك

لم يكن لدى اى مشكلة تماما فى ان اجد عمل او وظيفه طول حياتى ...لاننى متفائل جدا وعندى ثثقه فى نفسي غير طبيعيه فى اى عمل عملت به ....ولذلك فاختبرت نفسى فى كثير من ذلك سواء فى الاعمال الروتينيه التى عملت بها.... او العمل بشركات والمقابله الشخصية واجتيازها بجدارة , رغم رفض كل الوافدين معى ....عمل شركة خاصه بى بقرار سريع جدا ..وراس مال لا يزيد عن8000 جنيه ,,ولايوجد عماله معى سوا واحد فقط,, ولا يوجد خامات ولا ماكينات ولاى اى شئ , ولا حتى خبرة فى المجال ,, وعلى الرغم من ذلك بعد6 اشهر جعلتها تانفس اكبر شركات فى المنطقه وفتحت لها فرع اخر ,, واشتريت سياره وكان الربح الصافى لها فى الشهر السابع يتعدى7000جنيه بخلاف الايجارات التى كانت تتزايد عن4000 جنيها .

SAWSAN Elhaj
من قبل SAWSAN Elhaj , Licence psychologist , وزارة الصحة ولاية الخرطوم

فعلا هذا السؤال حيرنى كثيرا..أنا فعلا متابعة مع الموقع منذ فترة..مؤهلاتى العلمية تعتبر ممتازة خبرتى فوق المتوسط..أرى سيرتى تقرأ وعليها علامة التصحيح الزرقاء..بعضهم إتصل على بالفعل..ولكن لا جديد..الوظيفة مازالت شاغرة ولا أحد يكلمك بشأنها..لحظات الانتظار مملة لظيفة أنت راغب فيها لكن لا جديد..بعض الاخوة يخبرك ان الوظائف تأخذ من طويل لحين الرد بالايجاب..أو تراجع الوظيفة فى طلبات التوظيف تجد مكتوب عليها ليست شاغرة..أنا كل ما افعله تمنى التوفيق للزميل الذى تم إختياره..وإنتظار دورى..لكن لهفة الانتظار تقل..وأفوض أمرى الى الله فالارزاق بيده..كل ما يأتى اليك لخير هو لك وكل ما يذهب بعيدا عنك هو خير لغيرك..وأرجع وأحمد الله على وظيفتى التى أشغلها حاليا فغيرى يبحث عنها..والحمد لله من قبل ومن بعد..

mahmoud reda mohamed moursi hegazi
من قبل mahmoud reda mohamed moursi hegazi , مهندس دعم فني , بنها للانظمة والتوريدات

كل الكلام المذكور من قبل حضرتك تمام جدا لاني انا فكرة في الفكرة دي كتير بس المشكلة كانت عندي اني لا اقدر ادرس اي شئ جديد بسبب عملي بالعاشر من رمضان طبعا كان العمل مرهق جدا وكنت برجع الساعة8 مساء اقل وقت كنت اصل به بالمنزل ولكن والله دي فكرة جميلة جدا بس ياريت اللي يختار مجال دراسة جديد يحبة ويبدع فية ولا يكن هدفه المال فقط بل الابداع والتطوير وابتكار الجديد

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

ربنا يقول اسعى ياعبدي لاسعى معك السعي وراء الوظيفة مطلب حق

تميم الدالاتي
من قبل تميم الدالاتي , مهندس ميكانيك إنتاج و رئيس لأقسام أنتاجية(السحب- جدل - هواتف ) في صالة الأنتاج , الشركة العامة لصناعة كابلات دمشق

ماهو المقصود بالسعي الجاد إليها يعني الطريقة بالبحث عن عمل فأنا على سبيل المثال مهندس ميكانيك سوري و أصبح لي في مصر حوالي السنة وفي المنطقة التي أنا فيها بحثت عن عمل في معظم الشركات وكلهم يقولون لي أترك اﻷوراق ونحن نتصل بك وإلى اﻵن أنا عما أنتظر أو يجب أن أعمل في مجال بعيد كثير وصعب عن مجال عملي و يلزم صحة وقوة لذلك العمل يمكن فهمت كلامي.

Ehab salem
من قبل Ehab salem , مدير عام , Future vision

استاذه اسماء

ان الميزه التي تم اكتسابها من الحصول علي بكالوريوس التجاره هي بناء عقولنا علي اسس تتعلق بمعلومات التجاره وهذه الاسس بعد المرحله العمريه للجامعه تحتاج الي توسع في المعرفه ولكن فكرة تغييرها يعتبر اقرب للضياع من صعوبة الحصول علي وظيفه ، وخاصة ان ما تقترحيه من عمل بديل له متخصص اخر وهو خريج هندسة الحاسبات

لذلك اقترح عليك التوسع في مجال تخصصك بقدر المستطاع والاجتهاد في ذلك ثم اضيفي ما توصلتي اليه من اجتهادات الي السيره الذاتيه الخاصه بسيادتك مما قد يرفع القيمه الوظيفيه لكي وتكون لك فرصه افضل للعمل في مجال تخرجك من الجامعه

ashraf alkoch
من قبل ashraf alkoch , قيادة , قطاع خاص قطاع عام اى شيىء

طبعا املى فى ربنا كبير والارزاق بالله

muhannad tawfeeq salim almohamdy
من قبل muhannad tawfeeq salim almohamdy , Communications engineer , Zain for mobile communications in Iraq

تحية طيبة

انا عن نفسي اسعى من اجل كسب رزقي وان كان في الصين واينما وجدت وظيفة شاغرة في موقع البيت كوم او في اي مواقع اخرى فاذهب وارسل لهم السيرة الذاتية دون تردد

انا ابحث عن عمل حتى وان كان ليس من اختصاصي المهم هو ان تعمل وتكسب رزقك بالحلال

 وتضمن لك ولعائلتك العيش الكريم

الله سبحانه وتعالى قال هوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولاً فَامْشُوا فِي مَنَاكِبِهَا وَكُلُوا مِن رِّزْقِهِ وَإِلَيْهِ النُّشُورُ

salama yousif salama yousif
من قبل salama yousif salama yousif , سائق معدات وسائق سيار درجة ثانيه , السكرى لمناجم الذهب

اولا لازم تجتهد ودور على عمل لان لكل مجتهد نصيب ثانيا لوانت قاعد مكانك مش هيجيلك الشغل لغاية عندك لازم تتعب وتجاهد وتتقى الله وتخاف منه وتراعى ربنا

وليد عبد الرحيم نجم الدين
من قبل وليد عبد الرحيم نجم الدين , مير مالى وادارى , شركة خزائن الأرض

الارزاق بيد الله ولكن السعى وعمل الاسباب مطلوب شرعا والقاعدة ترك الاسباب طعن فى العقل والاعتماد على الاسباب طعن فى التوكل . فلا بد من الموازنة بين الامرين باشر الاسباب المشروعة واجتهد ولكن اعتمد وتوكل بقلبك على الرزاق ذى القوة المتين