ماهي اسئلة المقابله الشخصيه اتمنى افادتي بها وطريقة الاجابه عليها :( ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/02/15
احمد مصطفى
من قبل احمد مصطفى , محاسب عام , بابل للبرمجيات

القواعد الذهبية للمقابلات الشخصية

  جملة ممكن يكونوا السبب إنك ماتعدّيش من الانترفيو !

 1 - معلش، أصل أنا متوتر شوية بس"مافيش شركة هتهتم تعين واحد مش واثق من نفسه، حتى لو كنت متوتر اعمل نفسك واثق، بس ماتأفورش علشان ماتتفضحش.

2 - هتدوني كام بالصلاة ع النبي"لو اتكلمت في الفلوس بدري هتدي انطباع انك جاي تشتغل علشان الفلوس بس وهيحسوا انك مش مهتم بالشغل نفسه ودي حاجة مش كويسة. خلي الكلام عن الفلوس والاتفاق اخر حاجة خالص.

3 - نقطة ضعفي اني بشتغل كتير أوي"ما تطّوعش وتتكلم عن عيوبك او نقط ضعفك الا لو اتسألت عنها، ولو اتسألت فكر كويس واعترف بعيوبك الحقيقية. بلاش جو انا نقطة ضعفي اني طيبة وبثق في الناس بسرعة.. انت مش بنت في اولى جامعة بتلعب سبن ذا بوتيل.

4 - انا فعلا محتاج" الشغل دا" -طب يحنن يابني! انت رايح تشتغل مش تشحت والشركة بتبقى محتاجة ناس حابة الشغل وعايزة تكمل في الكارير دا، مش مجرد مصدر يجيب منه فلوس وخلاص.

     5- بصراحة شغلي/مديري زي الزفت"تفتكر ممكن تسيب اي أنطباع ايجابي لما تشتم في مديرك او شغلك السابق؟

6- انا عايز....."ماتتكلمش كتير في انت عايز ايه ... اهتم اكتر بانك تتكلم في اد ايه انت هتنفع الشركة وهتفيدها من الاخر يعني "ماتقولش ايه اديتنا مصر، قول هندي ايه لمصر"

 7- لامؤاخذة بس هو الانترفيو هيخلص امتى؟"ماتديش انطباع للي قدامك بانك مستعجل وعايز تمشي، الانترفيو ممكن يكون متحددله نص ساعة بس تكون الحياة ماشية كويس فممكن يدخل في ساعة وهو مبسوط بيك، انك تديله انطباع انك مستعجل ممكن ساعتها يقولك طيب اتفضل، بس تأكد انك مش هتسيبه وهو مبسوط!

8- هو مش فؤاد شغال هنا برده؟"اكيد مش هينبهر بيك لما تقوله انك حابب الشركة عشان الاوفيس بوي بيقولوا بيعلم نسكافيه حكاية!

9- ممكن ماجاوبش ع السؤال دا؟"طول ما السؤال طبيعي وفي اطار الشغل جاوب! مش دا الوقت اللي تلعب فيه بورقة " الشاب الغامض" اللي البنات عايزين يعرفوا حكايته ايه

 -هو انا ليّا كام يوم اجازة في الشهر ممكن اغيبهم؟"فعلا؟ بتسأل عن الايام اللي ممكن تقعد فيها في البيت ويبقى قبضك شغال من اول يوم شغل؟

- معلش في اللفظ يعني دي حاجة @#$*)"افتكر انك في انترفيو في شركة وماتستخدمش اي الفاظ دارجة بينك وبين صحابك ع القهوة مهما لايكون الشخص اللي قدامك ودود معاك. خليك محترم جدا واوعى تستخدم "معلش يعني في اللفظ .. " هو مش محتاج يسمع اللفظ اللي انت بتعتذر عنه.

- اصلي لسه مفركشة/حامل/ ظروفي الايام دي مش اد كده"حياتك العائلية ومشاكلك دي تخصك لوحدك، اكيد ماتخصش الشركة اللي انت لسه أول يوم تدخلها النهاردة

-لا والله ماعنديش اسئلة، انتو ناس فل الفل"لما يقولك عندك اسئلة اسأل وماتتكسفش، حسسهم انك مهتم جدا بالشغل وعايز تعرف تفاصيل اكتر ولازم تكون

  برنامج محاسبة شركات المقاولات

Mohammad Mohammad Ahmed El-Safty
من قبل Mohammad Mohammad Ahmed El-Safty , مشرف تدريب وتطوير , شركة ميداس للتجارة العامة والمقاولات

يعتمد اتخاذ القرار في التوظيف على العديد من النقاط وتختلف نسبة تأثير كل من تلك النقاط باختلاف الوظيفة واختلاف الشخص الذي يقوم بالمقابلة  ومن الامور التي تؤتر في هذا القرار :-

المظهر العام ، سلوك المتقدم لشغل الوظيفة أثناء المقابلة واللموقف العام سلبي - ايجابي الخ

أما بالنسبة للأسئلة المتكررة فغالبا ما تكون :

تكلمي عن نفسك - خبراتك السابقة - المهارات المطلوبة في الشخص الذي يقوم بالعمل - لماذا تعتقدين أنه يجب علينا قبولك - الراتب المتوقع

Ihab Nassar
من قبل Ihab Nassar , Accounts Manager , SRACO Group - Traffic Signal Division

أختي الفاضلة

لابد من حفاظك على ثقتك بنفسك أولا وتثبتي لنفسك ولمن يقوم بعمل المقابلة معكي بأنكي تقدرين على القيام با سيتم توكيله إليك

بخصوص الآسئلة فالواجهة والزي وكذلك سيرتك الذاتية أولا تكون خطوة لما بعد ذلك

ستكون الأسئلة في مجال التخصص المطلوب العمل فيه والذي سيكون من المفترض لديك عنه خلفية لا يستهان بهل للقيام بهذا العمل

أغلب الأسئلة الواردة

عرفي نفسك + ما الذي يجعلني أختارك لهذه الوظيفة وقد ترد هذه الأسئلة باللغة العربية والانجليزية لمعرفة مستواكي في اللغات

والاجابة هي ثقتك بنفسك هي التي ستدعم موقفك

والله أعلم

Batool Al Hijazi
من قبل Batool Al Hijazi

أكثر سؤال عرفي عن نفسك و هل |أنت عصبية أم لا و أيضا ما هي مهاراتك ولكن غالبا تختلف الأسئلة حسب الذي يقابلك

oussama  salhi
من قبل oussama salhi

من المفيد دائما أن تتوقع بعض الأسئلة الشائعة التي قد يطرحها عليك أعضاء لجنة المقابلة الشخصية وبالتالي من الأفضل لك إعداد أجوبتك عليها.

وتشتمل هذه الأسئلة المتوقعة على ما يلي:

احكي لي عن نفسك؟اجب بإيجاز وركز على حياتك المهنية. ليس من المناسب ذكر علاقاتك وذكريات طفولتك وأسرتك, بل المطلوب ذكر تاريخ موجز لخلفيتك التعليمية وحياتك المهنية واهتماماتك الخاصة. اختم حديثك بأسباب اهتمامك بالحصول على الوظيفة.

لماذا تقدمت للحصول على هذه الوظيفة؟قم بإظهار الاهتمام وبرهن انك قمت بالبحث عن معلومات حول تلك الوظيفة وأنك تعلم متطلباتها عن طريق التحدث عن المهام التي قمت بها في وظيفتك السابقة او مجال دراستك التي تؤهلك للوظيفة. بوسعك القول أنك تريد العمل لشركة رائدة في مجال الاتصالات (على سبيل المثال) وأن شهادتك الجامعية في مجال الرياضيات تعطيك خلفية مناسبة للوظيفة. كما اذكر ما الذي تستطيع أن تضيفه للشركة.

ماذا تعلم عن الشركة؟ اذكر ما تعلمته عن الشركة خلال بحثك عن المعلومات بشأنها خلال تقاريرها السنوية والصحف وسمعتها أو من موظفيها. استغل هذه الفرصة لمدح أصحاب العمل والبرهنة لهم أنك قمت بالإعداد البحثي الجيد.

ما الذي يجعلك مؤهلا لشغل هذه الوظيفة؟ركز على خبراتك السابقة ومؤهلاتك العلمية والتعليمية، ومهاراتك الشخصية (أنك جيد في العمل بروح الفريق ولديك مهارات قوية في الحاسب الآلي). يمكنك أيضا أن تستخدم هذا السؤال لإظهار فهمك للوظيفة والمهارات الهامة التي تتطلبها.