ماهو افضل نظام تشغيل استخدمته من وجهه نظرك ؟؟ وماهو اسوء نظام تشغيل ايضا استخدمته من وجهه نظرك ؟؟ ولماذا ؟؟

تم إضافة السؤال من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.
تاريخ النشر: 2014/02/02
AHMED HASHEM
من قبل AHMED HASHEM , computer technician and graphic designer , Twister Compan for Computer Services

الويندوزمن اقدم الأنظمة وقد تطور خلال السنوات الماضية تطور كبير جداً من الـ ms dos الى ان وصل حالياً ويندوز8 ومازال التطور مستمر  كان ويندوز اكس بي يتصف بالثبات وجاء بعده الفيستا الذي كان طفرة كبيرة وتغير كبير بالتقنيات المستخدمة لذلك كانت ارضه هشة واحتوا على العديد من العيوب لكن السفن كان قنبلة شركة ما يكروسوفت فهو الأقوى من حيث الجرافيكس والسرعة والاداء وقلة الثغرات ثم انتهى بعملاق التطور والتقنيه والجرافيك العالى ويدوز8 يتميز بسرعته وملحقاته ولكن يعيبه الجدار النار ضعيق

Abdulaziz Al marhon
من قبل Abdulaziz Al marhon , it business analyst , Bechtel corporation

من أفضل الأنظمة اللي استخدمتها ويندوز7    ولينكس   ريد هت   ومن أسوأ الأنظمة الي أستخدمتها ويندوز لونج هورن و ويندوز فيستا  وويندوز8

Hamed Mohamed Hamed
من قبل Hamed Mohamed Hamed , IT Manager , Yasmina Garments

افضل نظام اكس بى وذ لك لانه يستقبل جميع انواع البرامج و اخفهم و يعمل على الحديث و القديم و سهولة صيانته  و اسوء نظام الميلنيوم لانه بيتقل جدا و يحتاج اعادة تنصيب بشكل مستمر

HAMADA ANONO
من قبل HAMADA ANONO

كل اصدارات الويندوز رائعة .... وقضية الاسوء والاحسن انا اربطها بالرامات والمعالج.

Monzer ismael mohamed ismael
من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.

بالنسبة لى افضل نظام تشغيل وندوز سيفن التميت64بت

بالنسبة لويندوز فيستا ويندوز قوي جدا على الاجهزه اللي إمكانياتها عاليه وليست الضعيفهالجرافيكس بتاعه عالي جدا ،، وهو نسخه قويه جدا .. ولكن واجهته بعض المشاكل خلته يفشل تسويقياوكانت مشكلته الرئيسيه في إن بعض البرامج اللي الناس كانو متعودين عليها في اكس بي اصبحت مبتشتغلش على فيستا وبالتالي شريحه كبيره من المستخدمين ابتعدو عنه لإحتياجهم لبرامجهم الخاصه دي واللي مبتنزلش عليهتاني حاجه اثناء نزوله في بعض الدول كانت إمكانيات الأجهزه بهذه الدول رديئه عند شرائح كتيره من المستخدمين مما جعلهم يشعرون أنه ثقيل في التعامل معه نظرا لضعف اجهزتهم  وبالتالي ايضا ابتعدوا عنههُم دول المشكلتين اللي كانو مأثرين عليه بشكل كبير ،، انا كنت بستخدمه ومكانش بيواجهني مشاكل عليه لإني مش من النوع اللي لازملي برامج محدده وجهازي كان كويس وكان الويندوز كويس جدا عندي جدالكن جه بقى ويندوز سيفن اللي حاليا يعد الأفضل مما أنتجت ميكروسفت حل المشاكل اللي كانت بتواجه الناسفبالنسبه للتقل في التعامل اللي كانت موجوده في فيستا عند البعض ،، اصبحت الاجهزه اقوى واسرع في معظم الدول لرخص الثمن ونزول الأحدث والأحدث وبتلاقي ان حاليا اقل جهاز محترم في معظم الدول الرام اتنين جيجا وبروسيسور كويس ده غير إنكمان سيفن خفف الي حد ما من الجرافيك الموجود في الفيستا فاصبح احتياجه للإمكانيات العاليه اقل نسبيا في فتره انتشرت فيها الاجهزه العاليه فالمشكله اتحلت تماما عند شرائح كبيره من المستخدمين واصبح سيفن اخف نسبيا واسرع في التعاملأما بالنسبه للتوافق مع البرامج فاصبحت معظم البرامج متاحه عليه بشكل سهل ،، ومكتفتش ميكروسفت بكده بس لا دي نزلت من ضمن تحديثاتها برنامج الفيرشوال الخاص بتنصيب نسخه اكس بي كامله داخل نسخه السيفن علشان لو اي شخص مشتغلش معاه اي برنامج من انه نوع يقدر يسطبه داخل نسخه اكس بي ويتعامل عليه من داخل السيفن ،، يعني المشكله اتحلت من جزورها كمان بس الكلام ده لاصحاب البروسيسورات العاليه نسبيه والحديثه لانها لازم تكون بتدعم خاصية الفيرتولايزيشنعلشان كده الجميع بينصح بنسخ سيفن ،، برغم ان البعض بيعيب عليها في كروت الشاشه ،، لانهم بيعتمدو على كروت الشاشه البيلت ان داخل المازربورد ودي كروت ضعيفه جدا ملهاش لازمه ،، وسيفن يفضل ليه إن كارت الشاشه يكون خارجي علشان يكون كفأ في الالعاب

Saad Ahmed Saad El-din Mahmoud khattab
من قبل Saad Ahmed Saad El-din Mahmoud khattab , it manager , الريشة الدهبية

افضل نظام استخدمت ه من وجهة نظري redhat linux و win server2012  السبب استخدام الـتريمينال لادارة النظام اظهر فعالية مثالية تجعلك ان تشعر بأنك مدير تقنية له ثقله . اضف الى ذلك قوة السيكيرتي داخل النظامين بغض النظر عن استخدام gui  فانا من محبي الانظمة المحثية خاصة وان دخلت الى النظام بيوزر ليس له صلاحيات اي ليميت يوزر ثم تستخدم صلاحيات مدير النظام لكل عملية على حدى فهذا ادي الى امان قوى جدا وانا ايضا لا احب الدخول الى اي نظام بيوزر مدير النظام نفسه ولا اشجع على هذه الفكرة ابدا من فترة كبيرة جدا وكانت linux تؤيد وجهة النظر هذه وايضا مايكروسوفت اثبتت وجهة النظر هذه بعد اطلاقها لفيستا وكانت سعادة بالغة بالنسبة الى .

اما أسوأ نظام : صراحة سوف تندهش اني لا احب العمل على win7 لسبب واحد فقط فهمه تقيل جدا فاعليته ثقيلة في استقبال السياسات وتطبيق المعايير المطلوبة وايضا من احد عيوب هذا النظام من حيث الخبرة انه يحتاج الى اعدادات كثيرة جدا حتى تصل الى هذف ما مما يؤدي الى انك قد تشك في احد خطوات اعداداتك فتراجها مرة او مرتين

تحياتي

Faisal Bin Ruqush
من قبل Faisal Bin Ruqush , محلل نظم معلومات , الشركة السعودية للكهرباء

افضل الانظمة من وجهة نظري هي7 و ذلك لتقدمها و سرعتها بالاضافة لسهولة التعامل معها

واما الاسوء فهو فيستا و الذي اعتبره عار على مايكروسوفت

Ahmed AbdelSalam
من قبل Ahmed AbdelSalam , Windows Team leader , Zain - KSA

بالنسبة للويندوز فأسوأها بلاجدال هو الفيستا

أما بالنسبة لأفضلها (في رأيي الشخصي) فهو أكس بي

أنا في مجال عملي اعتبر نظام التشغيل ماهو الا وسيط بيني وبين الحاسب الآلي

فليس من المهم ان يكون مبهرج الشكل أو يؤدي خدمات كثيرة-لا أحتاج لمعظمها

أكس بي هو الأفضل-للأسف تم ايقتف الدعم - ثم ويندوز7

احسن ويندوز من شركة ميكروسوفت

والاسوا فيستا والنسخ المعدلة

ياسر قمر الدين الحاج محمد
من قبل ياسر قمر الدين الحاج محمد , مدير مركز تقنية المعلومات , ديوان الحسابات /وزارة المالية والتخطيط الاقتصادى

افضل نظام win2000 واسواء نظام فيستا

Hussein Zein
من قبل Hussein Zein , فنى صيانة , فرى كومب لخدمات الكمبيوتر

مش فارقة كتير النظام بيكون اية المحترف فى اجادة الكمبيوتر مش بيهتم بنوع النظام  ملحوظة على حسب كيفية استخادم الحاسب كل نظام يتميز فى شيى معين