ماهو البروتوكول الذى تتبعه عند الكشف عن عطل فى مازربود لا تعطى اى بيانات على الشاشة ولكن دوائرها الكهربية تعمل ؟؟

تم إضافة السؤال من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.
تاريخ النشر: 2014/01/29
Monzer ismael mohamed ismael
من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.

اعتذر لو الناس وجدت السؤال صعب الفهم

عموما الخطوات لكشف عطل مازربورد لا تعطى داتا على الشاشة ولكن دائرتها الكهربية تعمل بمعنى

البروسيسور بيسخن والفان شغاله ومفيش بيب كود نهائى

هنفك البورده وتفك كل وصلاتها وتبتدى تتأمل كل جزء فالبورده وتفصصها حته حته كل اى سى كل مكثف كل مقاومة كل ترانزستور حتى السلاوتات واى سوكت تبص فيه كويس وتتاكد ان مفيش حجات محروقه او سايحه

مبدئيا لو لقيت اى مكثف منفوخ ده هيتغير من اى بورده تانية عندك وكذلك لو لقيت موسفيت ضارب هيتغير بردو

هنعيد التجربة مره تانية نركب البروسيسور فقط لا غير مع الباور ونندور البورده ونتاكد ان البروسيسور سخن ,, افصل باور - ركب الفان - شغل تانى - انتظر سماع بيب كود الرام هيبقى بالشكل التالى بييييييييييييب فاصل بيييييييييب فاصل

لو سمعت صوت بيب كود الرامه ركب الرامه وشغل تانى ,,, اذا اختفى بيب كود الرامة ازاى هتسمع بيب كود الفيجا لو مكنتش بلت ان ,, سمعت صوت بيب الفيجا ركب الفيجا ,,, اذا اشتغلت يبقى الجهاز هيقوم معاك طبيعى وكان عيب القطع المحروقة فقط

اذا رجعنا لبداية الخطوة السابقة بعد ماركبت الرامات وبردو سمعت بيب كود الرامه اذا اتاكد من بنك الرامات بتاعتك وحاول تحط ايدك على ايى سى دائرة الرامات تشوفه سخن ولا لا وممكن تركب كارت تيستر على بنك الرام تتاكد ان البنك سليم ولا لا ..

لو اتاكد من كل الحجات دى يبقى اكيد انه ده عيب بايوس وانه فقد بيانات عناوين بنك الرامات من عليه ومش عارف يوصلها اذا هتقوم بشحن البايوس

ودى ببساطه خطوات اكتشاف سبب قطع البورده للداتا بالترتيب

لو حد بيتبع خطوات اخرى ياريت يفيدنا بيها

وجزاكم الله خيرا