محتاج مساعده انا مهندس حاسبات وتحكم الى ومحتار بين مجال ال embedded systems و ال plc و ال scada ما رأيك؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Samir , IT Project Manager , Emirates Telecommunications Corporation
تاريخ النشر: 2013/12/07
eslam hamed
من قبل eslam hamed

راى الشخصى طابعا embedded systems ودا ببساطة لان المجال بتاع plc  مجال شبه مقفول والحل الوحيد لفتحة هو انك تشتغل فى شركة كبيره ومشهور انما embedded systems هى مجال مفتوح وفى امكانيات وسسهل وتقدر تعمل الى انتى عاوزة وتبتكر فيه

Ahmed Mustafa
من قبل Ahmed Mustafa , Electrical Sections Manager , Coca-Cola Egypt

بالنسبة الي طبيعة عملك ودراستك فالافضل لك هو التعمق في دراسة الPLC ثم دراسة ال SCADA فأنت مؤهل أكثر من غيرك للعمل في هذه الانظمة لما لك من خلفية تعليمية جيده

Aliaa Ali
من قبل Aliaa Ali

مجال embedded systems كويس جدا بس لو الشخص الى داخله حابب المجال عشان لازم تكون متابع دايما لانه فى تطور فيه كتير

Mahmoud Adel
من قبل Mahmoud Adel , Low current system engineer , VAR

علي حسب ميولك في العمل ... اذا كنت تفضل العمل في المصانع فاندمج في plc و scada ... اما اذا كنت تفضل العمل في الشركات فاندمج مع embedded systems

الامبيدد  اصعب بس اقوى واعتقد انها افضل ال plc  اسهل بس اعتقد الامبيدد افضل

mohamed saif mahjoob
من قبل mohamed saif mahjoob , Electrical QA/QC , ASGE

ال scada sysem و plc و جهان لي عمله واحده و علي علاقه وطيده بي بعضهم دراسه ال plc خطوه اولي في دراسه scada ... العمل علي هذه الانظمه ابسط و اسرع  و الاقل من ناحيه الاعطال و تحتاج لمجهود اقل و طبعا مقنعه بالنسبه لصاحب العمل لان الماركات مثل semenze schniber , abb , mitsubeshe ضخمه و عندها منتجات متينه و بتتحمل الظروف الصعبه وطبعا الاسهل في الصياته ... و عيوبو انو اغلي من ناحيه التكلفه الماليه ...

اما اال    embedded systems  معتمده علي المايكروكنترولر وعلي  الإلكترونيات عموما  الشغل بها صعب شويه و محتاج زمن و عرضه للاعطال  ... لكن رخيصه نسبيا

انا شخصيا بفضل ال    scada sysem و plc علي الembedded systems

osama ward
من قبل osama ward , Electrical Section In charge , bahra cables

اخي العزيز تحصص اولا في انظمة الscada لان فيها اجزاء كثيرة بها برمجه وعمل اكواد خاصه بالفيجول بيسك و السي واعتقد انك هتبدع فيها و اذا اردت التعمق اكثر يجب دراسه انظمة الاتصال ثم ال plc

Mohammed Elhassaneen
من قبل Mohammed Elhassaneen , Maintenance Manager , Sama Ready Mix Company

تطور plc و الاسكادا بشكل سريع يجعلها اكثر الانظمه اهتماما في مجال العمل واكثر استخداما

على محمد على الهنيدى
من قبل على محمد على الهنيدى , embedded software engineer , شركة بنها للصناعات الالكترونية

SCADA & PLC نفس الشيئ .

SCADAهى شبكة مكونة من مجموعة من PLcs

انت فى حاجة لتعلم بعض الاكلترونيات والشبكات والاتصال

Embedded system: انت فى حاجة لتعلم معمار حاسب وهياكل بيانات وتصميم الكترونى

هذا ما سوف تتعلمه فى دبلومة الانظمة المدمجة

والله يااخي الكريم ان كنت تجيد لغة الassembly ,c,visual basice فانصحك بالذهاب الى embedded systems.

وان كنت تحب العمل في مجال السيطرة والتحكم بالاجهزه عن بعد بواسطة برامج معية وباستخدام برتوكولات معينة مثل الmodbus,spabus,iec8880670-101,.....etc

فانصحك الذهاب الى plc.

اما اذا كنت تحب الالمام بكل ماذكر اعلاه فانصحك الذهاب الى الscada tفهي قلب منظومة السيطرة والمراقبة عن بعد ولكن تحتاج الى تطوير مهاراتك في لغات البرمجة وقواعد البيانات مثل الoracal database ,access وغيرها

اتمتنى لك التوفيق اخي الكريم