لماذا يختار صاحب العمل على حسب التدربيات والخبرة التى اخذها هذا المتقدم للعمل ولم يأخذ على حسب ما من هو الجالس امامه ؟

فى ناس كتير معندهاش خبرة بس محتاجه تثبت نفسها محتاجه فرصة ..ممكن اسباب وقفت حياة كل واحد فترة ليه مش من حق دول ياخدكم فرصة . ممكن اسباب مالية مقدرش ياخد كورسات . كتير اوى بتوقفهم كلمة خبرة3 سنين .ناس كتيرة قادرة نثبت نفسها بس محتاجه تتعلم تتدرب .من حق صاحب العمل يختار الاكثر جدارة بس ممكن اللى مش معاهم اى تدريب او خبرة يقدروا يثبتوا انهم جدارة بس محتاجين فرصة

تم إضافة السؤال من قبل sally el hosiny , HR Specialist , comfort home collection
تاريخ النشر: 2013/11/19
ahmed alyahiri
من قبل ahmed alyahiri , محامي حر , مكتب المحامي عبدالرحمن الأهدل

الصبر والثقه بالله أولاً ثم الثقه بالنفس مهما زادت الضغوطات والفرج سيأتي لا محاله .. قال سبحانه (( إن الله مع الصابرين )) الحمدلله أن ربي معي مهما إبتعد وذهب عني الآخرون ..

وتمعني جيداً بتأمل وتفكُّر الكلمات السابقه ..

Emad Jabbour
من قبل Emad Jabbour

الهدف بالاصل هو تخفيض التكاليف فالتدريب يحتاج تكاليف و لا تنسى ان التدريب الاداري هو معرفة غير لحظة اي لا تترسخ المعرفة الادراية بشكل اني و انما تحتاج ممارسة لتاكيد المعلومات اما من ناحية لماذا لا ياخذها بالمقابلة فالمقابلة قاصرة عن قياس قدرات و كفاءة الاشخاص و في هذه الحالة يمكن اللجوء لاختبارات قادرة على القياس بطريقة عادلة و حقيقية