ماهى ضريبة كسب العمل وكيف يتم احتسابها ؟

تم إضافة السؤال من قبل George MONER SHOKRY NASRALLA , Senior Accountant , riskalla
تاريخ النشر: 2013/10/28
احمد مصطفى
من قبل احمد مصطفى , محاسب عام , بابل للبرمجيات

ضريبة كسب العمل

بتجيب دخلك السنوي يعني مرتبك الأجمالي في الشهر و تضربه في ١٢ فيبقى عندك رقم إسمه دخلك السنوي الأجماليثانيا: لازم تعرف ان دخلك الخاضع للضريبة هوه دخلك بعد ما هتشيل منه قيمة التأمينات السنوية اللي بتتحملها كموظف و تشيل معاها ٧٠٠٠ جنيه إسمها أعفاء وظيفي هيطلعلك رقم .. خلليه على جنب .. الرقم ده إسمه صافي الوعاء الضريبي أو صافي الدخل الخاضع للضريبة ..نبتدي بأه نحسب بداية من إنك عرفت دخلك الصافي كام ..قانون الضرائب الجديد على الدخل 2018(١) هتجيب الرقم اللي خلليته على جنب و نبتدي نقسمة شرايح طبقا للقانون الموجود تحتالشريحه الأولى ٨٠٠٠ جنيه معفية من الضرايب يعني الضريبه “صفر”الشريحة التانية من ٨٠٠١ ل ٣٠٠٠٠ نسبة الضريبة ١٠% .. يعني الشريحه دي مبلغ الدخل الخاضع للضريبة ٢٢٠٠٠ جالشريحة التالتة من ٣٠٠٠١ ل ٤٥٠٠٠ نسبة الضريبة ١٥% .. يعني الشريحة دي مبلغ الدخل الخاضع للضريبة ١٥٠٠٠ جالشريحة الرابعة من ٤٥٠٠٠ ل ٢٠٠٠٠٠ نسبة الضريبة ٢٠% ..الشريحة الخامسة أكتر من ٢٠٠٠٠٠ جنيه و دي نسبة عليها ٢٢.٥%مقالات قد تعجبك ايضا : مهام المدير المالى  -  ماهى الاصول الغير ملموسة  -  المعالجة المحاسبية للهدايا والمنح

How-to-file-income-tax-singapore.jpg

طيب ندي مثالين لنوعين من الدخل عشان تفهم أسهل …– واحد دخله الشهري ٢٥ ألف جنيه (صافي) يعني السنوي ٣٠٠ ألف جنيه (صافي) بمعني بعد خصم التامينات و الأعفاء الوظيفي .. هتتحسب كدهالشريحه الأولى . ٨٠٠٠ معفاة قيمة الضريبة “صفر”  ... للمزيد

wael mohamed
من قبل wael mohamed , Internal Audit Manager , Egypt Bakery Stores & Egypt Modern Bakery

هي ضريبة تفرض علي صافي الدخل الذي يحققة الممول من صافي الأجور والمرتبات التي يحصل عليها والسعر المفروض طبقاً لما هو وارد بنص المادة (8 ) من القانون91 لسنة2005 كالآتى : أكثر من5000 جنيه حتى20000 جنيه10% أكثر من20000 جنيه حتى40000 جنيه15% أكثر من4000020% .-- ويوجد اعفاء شخصي بقيمة4000 واعفاءات اخري (كالعلاوات وحصة التامينات وبعض البدلات....)-- وعليه فان نظريا المبلغ الذي يستحق عليه ضريبة هو ما يزيد عن9000 جنيه في السنة

Menerva Melad
من قبل Menerva Melad , Account Executive, Key Accounts , Graphic Home Company

طريقة احتساب ضريبة كسب العمل نسبة الاعفاء الشخصى شهريا = (750جم ) سنويا =9000 جم

  1. الوعاء الضريبي الشهرى = الراتب المستحق – قيمة التامينات المستقطعة14% - حد الاعفاء الشهرى750 جم
  2. الوعاء الضريبي السنوى = الوعاء الضريبي الشهرى X 12 شهر
  3. طريقة احتساب الضريبة

Bandar AlHadad
من قبل Bandar AlHadad , مختص شؤون مالية , قطاع حكومي

هي كما شرح الأخ العزيز وائل محمد ولكنها تختلف بأختلاف قانون كل بلد في النسبة فقط

أنها ليست مقياس، في بلدي بل هو نسبة،25٪ من صافي الدخل

عبد الحكيم أحمد سعيد الصباري
من قبل عبد الحكيم أحمد سعيد الصباري , المدير التنفيذي , دار الخبراء لتطوير الأعمال

ضريبة كسب العمل هي الضريبة على المرتبات والحوافز وغيرها مما يمنح للعامل وطريقة احتسابها تعتمد على القانون الضريبي الخاص بكل بلد..

Sherif Mohamed
من قبل Sherif Mohamed , IT Administrator - part time , Y.N. & Co.,

حساب ضريبة كسب العمل والتأمينات الاجتماعية

حساب المرتب الإجمالى اذا علم المرتب الصافى

>>>اضغط هنا<<<<

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

اتفق مع جميع الاجابات