كيف يتم اثبات العهدة المؤقتة وكيف يتم تسويتها فى كشف حركة الخزينة ؟؟؟ هل يتم ردها ام التعامل معها كمصروف

تم إضافة السؤال من قبل Salah Fath allah El-Saadany , Financial Analyst , Bioenergy
تاريخ النشر: 2018/04/01
Ahmed Elsayed
من قبل Ahmed Elsayed , مدير حسابات , رايت لينك للدعاية والاعلان

الحركة الاولي التعامل مع خروج مبلغ العهدة بعد اعتماده    قيد    1000  من ح/ العهد ( احمد )

                                                                         1000     الي ح / الخزينة

الحركة الثانية تسوية العهدة وتوجيها للمصاريف او التكاليف او ايا كان وعلي اعتبار انه تم رد مبلغ من 1000

                                                    قيد        850   من  ح/ مصاريف ادارية ( انتقالات )

                                                                150   من ح / الخزينة    مبلغ تم رده من العهدة  مرفق ايصال الاستلام

                                                                        1000    الي ح  / العهد

Mahmoud Amin
من قبل Mahmoud Amin , FINANCIAL CONTROLLER , INTEGRATED ENGINEERING SERVICES

العهد المؤقتة تثبت فى جرد الخزينة فى بند منفصل مثال جرد الخزينة اليومى وجد به رصيد مليون جنيه عبارة عن مبلغ  970000 جنيه نقدية سايلة بالخزينة و مبلغ 30000 جنيه عهدة مؤقتة مثبتة بإيصالات عهد موقع عليها من مستلم العهدة  وعند التسوية يتم اقفالها اما بامر صرف مؤيد بفواتير و مستندات الصرف او بارجاع النقدية للخزينة

العهدة المؤقتة هي مبلغ يصرف لإتمام مهمة معينة خلال فترة عينة

عند الصرف

أولا يتم فتح حساب بإسم الشخص المنصرف له العهدة تحت حسابات الأصول المتداولة تحت مجموعة العهد المؤقتة

ثانيا تسجيل القيود التالية

عند صرف مبلغ 500 ريال بشيك مثلا

500 من ح / عهدة الموظف ××××

500 إلى ح / بنك ساب 101

عند تنفيذ المهمة - مثلا شراء قرطاسية بمبلغ 400 ريال

400 من ح / مصروفات قرطاسية ومطبوعات

400 إلى ح / عهدة الموظف ×××××

عند الإنتهاء من المهمة وتسوية العهدة بإيداع الباقي بالبنك مثلا

100 من ح / بنك ساب 101

100 إلى ح / عهدة الموظف ××××

Haneen Zghier
من قبل Haneen Zghier , ASSIST HR MANAGER , IMPERIAL PALACE HOTEL

من ح / العهدة

الى ح / الخزينة

Khaled  Abdo Hezam alaswani
من قبل Khaled Abdo Hezam alaswani , مدير حسابات , شركة بترول ناس للصناعة

من ح / العهد

   الي ح /  الخزينة

حسب العرض من العهدة مرتجعه  اوتسويتها كمصروف

Kareem Essam
من قبل Kareem Essam , محاسب اول , شركة الانجاز للتجارة والمقاولات

اثبات العهدة عند الصرف من ح/ عهدة الشخص الى ح/ الصندوق او البنك عند التسوية من ح/ المصروفات الى ح/ عهدة الشخص هتظهر فى كشف الخزينة عند الصرف فى خانة المنصرف وعند التسوية اقفلها فى خانة الوارد كده المحصلة صفر ثم سجل المصاريف فى خانة المنصرف الكلام ده لو ماسك يومية للخزينة بعيدا عن القيود والسيستم

khalil khalil
من قبل khalil khalil , محاسب عام , مكتب الجوير محاسبة

خي الفاضل :تحية طيبةما يخص العهد المؤقتة هي عهدة سحبت لتغطية حدث معين ، عند الصرف يكون حساب الخزينة دائناً ( تنقص الخزينة) .عند التسوية هنالك 3 حالات : 1. في حال أن المبلغ المصروف يساوي قيمة مصروفات العهدة هنا لا تتأثر الخزينة نهائيا . 2. في حالة أن المبلغ المصروف فائض عن قيمة مصروفات العهدة هنا يتم إرجاع الفائض إلى الخزينة ويكون حساب الخزينة مديناً 3. في حالة أن المبلغ المصروف أقل من قيمة مصروفات العهدة هنا يجب أخذ موافقة إدارية على الفواتير ، وفي حال الموافقة يتم سجب مبلغ العجز من الخزينة ويكون ( دائناً)

Ahmed Elesawy
من قبل Ahmed Elesawy , Accounting Manager , Industrial Development Authority

عند صرف العهدة:

من ح/ العهدة المؤقتة

الى ح / الخزينة

عند الاقفال:

من ح/ مصروفات (او اي حساب اخر حسب الغرض من العهدة كاصول مثلا في حال شراء اصول)

الى ح / العهدة المؤقتة