ممكن اعرف ازاي احسب نسبة الهالك من المادة الخام بعد التصنيع وهي الحديد خلال كل شهر مع العلم ان العمل مستمر ؟

تم إضافة السؤال من قبل Ibram Nady
تاريخ النشر: 2018/03/23
Hesham Mohamed
من قبل Hesham Mohamed , Accountant , Belal Altuwaijry Office

لو اعتبرنا ان المادة الخام هي مخزن

 يبقي التغير في المخزون = رصيد اخر المدة للمواد الخام (للشهر) - رصيد اول المدة للمواد الخام (للشهر) و بكدا انا طلعت المواد الخام المستخدمة في الشهر ده

هبتدي اخد الناتج اللي طلع سابقا و اقارنة بمعدلات الانتاج - و دي اعتقد بتحتاج حد متخصص ( مهندس ) عارف كام طن حديد بيديني قد ايه منتج نهائي .. و احسب الفرق ما بين الفعلي و اللي طلع من الدفاتر .. و بكدا اكون حصرت نسبة الهالك

 غالبا بيكون في معادلة انتاج في اداة الانتاج عند المهندسين فيها نسبة المواد الخام من المنتج النهائي - و متوسط نسب الاهلاك للمواد الخام