انا كمحاسب خريج جديد حصلت شغل ف شركة مقاولات ايه اللى المفروض اطلبة يكون موجود او اكون ع علم بيه وان مش موجودة خبرة فى المجال واجباتى ومسئولياتى ايه؟

تم إضافة السؤال من قبل Moustafa Hamdoun Mabrouk Baahnasy
تاريخ النشر: 2018/03/11
MOHAMMED ELATTAR
من قبل MOHAMMED ELATTAR , مدير مالي , TAZWEED FOR AGRICULTURE CROPS

شكرا علي الدعوة اخي الكريم

انت ستقوم بالعمل وفقا للنظام المتبع في الشركة ومديرك هيحدد مهامك الوظيفية ؟

وتكتسب خبرة من زملائك في العمل وطبعا لازم تحسن علاقتك بيهم

وطالما ليس مشترط الخبرة ، هتكون فري بمعني انك مش مطلوب انك تكون عندك خبرات كتير وكل شيء هتتعلمه وفقا للنظام المحاسبي في الشركة والدورة المستندية الخاصة بها

ahmed sobhy ahmed
من قبل ahmed sobhy ahmed , محاسب عام , شركة دار البيئة للمقاولات المحدودة

معنى انك بتقول ايه اللى هتطلبه لا مش هتطلب حاجة الا لو كان المعنى انك تطلب جهاز كمبيوتر وانك تدخل ع برنامج الحسابات فى الشركة او مكتب خاص بيك  - لان ده مفروغ منه تماما - واجباتك هيحددها مديرك المباشر مدير الحسابات او المدير المالى بحث انه ممكن يخصصك تكون مسئول عن شغل معين مثلا عن الموردين او مقاولى الباطن او تسويه عهد الموظفين او عملاء او التسهيلات الائتمانية - مديرك هيحدد اتجاهك وبناء عليه انت هتتقن وتتمرس فى مهامك المحددة مع اكتساب معلومات وانك تدخل فى مهام اخرى حتى لو مكنتش موكل بها وذلك لتنويع خبراتك ومعلوماتك

essam hamdy el_kafrawy
من قبل essam hamdy el_kafrawy , ٍٍSenior Accountant , Ghaya Group for Pharmacies

يجب أن تطلب جميع المستندات المتعلقة بالعمل كالمستخلصات وخلافه ... ويجب أن تقرأ أكثر عن هذا المجال لأنه متشعب وواسع وبه كم هائل جدا من المعلومات .... مراجعة كافة التعاقدات التى تقوم بها شركتك مع العملاء والموردين .... مراجعة كشف حساب البنك للشركة .... مراجعة الخزينة الموجودة بالشركة قبل إستلامك للعمل .... الإطلاع على حسابات العملاء وحسابات المديونية الخارجية .

Emad ALayed
من قبل Emad ALayed , محاسب رئيسي , القبس للتخليص

انت تحتاج الى دورات مهنية تؤهلك للعمل كمحاسب  ويجب ان يتوفر عندك جهاز حاسوب وبرامج محاسبية ان وجدة او اعمل برامج على نظام الاكسل ولابد من معرفة طبيعة المهام المطلوبة منك حتى تحدد الية العمل وكيفية القيام به مثلا مراجعة المصروفات او الايرادات وااعداد فواتير البيع او اعداد الميزانيات وغيرها

Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

يتعلق ذلك بما يتم تكليفك به فمثلا او طلب منك اعداد قيود اليومية فمطلوب تعرف كيف تتم ولو كان المطلوب متابعة المتصرف من الخامات فمطلوب مطابقة اذون الصرف على الكشف الخاص بالعملية وهكذا

ahmed elshamy
من قبل ahmed elshamy , نائب مدير حسابات الشركة , الإبراهيمية للتطوير العقاري

مراجعة المستخلصات و الالمام بالعقود ومعرفة مواعيد الإلتزامات المالية حتى تتمكن الإلتزام بالوفاء بها في وقتها .

mohie nouh
من قبل mohie nouh , senior accountant , alhamrani united co.

حساب الأعمال والمقاولات القائمة مصاريف وايرادات