موقف صعب قابلته فى العمل؟

فى ظل الظروف السياسية التى تعصف ببعض البلاد لو انت قاعد فى شغلك وجالك شخص وقالك انه من جهة امنية معينة فى بلدك وطلب منك معلومات عامة عن الشركة هتتصرف ازاى؟

تم إضافة السؤال من قبل shymaa abo aly , تسويق شبكى , المنزل
تاريخ النشر: 2013/10/11
shymaa abo aly
من قبل shymaa abo aly , تسويق شبكى , المنزل

اولا / لازم اتاكد من هويته كويس ومش بس كده اخد بياناته واسال عنه فى مقر الجهة الامنية لاتاكد انه فعلا من هناك وده مش عيب تلافيا لعمليات النصب الى بتم باسم الجهات دى

ثانيا لازم اعرف سبب المعلومات دى ليه وده من حقى

ثالثا /لو طلع سخص يدعى النصب فلابد من الابلاغ عنه الجهات المعنية ثم ابلاغ صاحب الشركة بما حدث

رابعا لو شركتى فعلا بتمارس عمل منافى للامن القومى لبلدى فلازم اتعاون مع بلدى على حساب الشركة فلابد من تفعيل المصلحة العامة على الخاصة والارزاق على الله

abdelbaky eldwwy
من قبل abdelbaky eldwwy , Human Resources , Managemen

سوف أستقبله وارحب به وأسقيه شاي بالياسمين وبعدين أخده على مدير الشركة

سوف اخبره بأن طبيعه وظيفتى لا يوجد بها معلومات تخص الجهات الامنيه نظرا لعدم اطلاعى على سياسات الشركه الخارجيه أو  الداخليه وعدم اختلاطى بفريق العمل لانى اميل الى الانطوائيه فى العمل

وان الاجابات أو الاستفسارات التى تريد معرفتها يمكنك الحصول عليها من أحد المسئولين الهامين فى الشركه مثل المدير الادارى أو المدير العام

لاننى مؤمن بان اخبار الشركه سر من اسرار العمل لا يمكن ان يتم اذاعته أو الادلاء به الا بعد موافقه  الاداره العليا فى الشركه

فهى من انواع الامانه التى يضعها صاحب العمل فى يد الموظف الذى يخاف الله

Mohammed Gouda
من قبل Mohammed Gouda , Group HR & Organization Development consultant , Bin Shihon Group

سوف اخبره بأن طبيعه وظيفتى لا تجعلني مطلع علي تلك المعلومات لأني بكل تأكيد لن يسمح لي ضميري أولا بالعمل في شركة بها مشكلات تؤثر على وطني و بالتالي لن أخون أمانة المعلومات التي تحت يدي