فرق العملة عند التعامل بعملة مختلفة فى المرتبات؟

اذا كانت هناك شركة تدفع راتب موظف بالدولار - مثلا خمسمائة دولار شهرياً... وكان وقت الاستحقاق  سعر الصرف الدولار عشرون جنية. فيكون قيد الاستحقاق بالمصرى عشرة الاف  من الاجور سبعة  الاف الى الاجور المستحقة    الفان الى ضرائب الدخل    والف الى التامينات .

عند السداد لو افترضنا ان سعر الصرف تغير الى واحد وعشرون. ما هو القيد المفترض عملة فى السداد

تم إضافة السؤال من قبل Gamaleldin Abdelbaset Abdelkhalek , CMA In Progress , Accounting Section Head – MENA & Europe , UTTRCO Tax, Accounting and Consultancy
تاريخ النشر: 2017/02/09

هناك طريقتين ممكن اتباع احداهما

 اولا :- قيد الاستحقاق يتم بنفس سعر الصرف فى وقته وعند الصرف يتم عمل حساب فرعي فى شجرة الحسابات تحت المصاريف الادارية وليكن بأسم فروق عملات مدينة فى حالة زيادة سعر الصرف

  اما فى حالة نقصان سعر الصرف يتم عمل حساب تحت الايرادات بأسم فروق سعر صرف عملات دائنة .

 الخلاصه تعامل نفس معاملة الخصم المسموح به والخصم المكتسب هذا لتقصير المسافات وقيودها كما يلي :-

 المبلغ اصبح0 جنية اى ان هناك زيادة وتعتبر مصروف بفرق سعر الصرف وهي مبلغ جنية

من مذكورين

ح / رواتب مستحقة

ح / مصروفات مستحقة ( ضرائب وتامينات )

  ح / مصروف فرق سعر صرف الدولار بالزيادة

                       0 الي ح / البنك

ثانيا :- اما لزيادة التوضيح فتكون العملية كالاتى :-

المبلغ اصبح0 جنية اى بمعدل زيادة جنية وان نسبة الراتب% ونسبة الضرائب% ونسبة التأمينات% من اجمالى المبلغ ليصبح القيد كما يلي

من مذكورين

 ح / رواتب مستحقة

ح / مصروفات مستحقه ( ضرائب + تأمينات )

  ح / رواتب ( فرق سعر صرف بالزيادة ) ×%

    ح / ضرائب دخل ( فرق سعر صرف بالزيادة )×%

     ح / تامينات ( فرق سعر صرف بالزيادة ) ×%

                               0 الى ح / البنك

Gamaleldin Abdelbaset Abdelkhalek , CMA In Progress
من قبل Gamaleldin Abdelbaset Abdelkhalek , CMA In Progress , Accounting Section Head – MENA & Europe , UTTRCO Tax, Accounting and Consultancy

شكرا ليك على الاجابة ... ممكن توضيح أكتر بالقيود..

المشكلة فى الضرائب والتامينات.. انا هكون سجلت على الضرائب مبلغ .. وهادفعه ليهم بس المبلغ دة ممكن يتغير عن سداد المرتبات بالزيادة او النقصان

عشان كده ياريت توضح بالقيود أفضل