ما الفرق بين النظام الرأسمالي والنظام الاسلامى؟

تم إضافة السؤال من قبل احمد طاحون
تاريخ النشر: 2017/01/21
Amjad Mohammad
من قبل Amjad Mohammad , معلم , وزارة التربية والتعليم الأردنية

النظام الاسلامي يستمد احكامه من الشريعة الاسلامية فهو يقوم على مرتكزات اساسية كتحريم الربا والاحتكار وتفعيل دور الزكاة حتى لا يبقى المال دُولة بين الاغنياء وحدهم , والربح يتحصل من طريق العمل والحرية الفردية  والملكية الفردية مصونة , اما النظام الرأسمالي يقوم على مبادئ من صنيعة الانسان فالحرية الفردية مطلقة , والاحتكار مشروع , والربا جائز

mahmoud mohammed
من قبل mahmoud mohammed

مفيش حاجة اسمها نظام اسلامى بس فيه راسمالى واشتراكى ومختلط بس ممكن تقصد بنوك اسلامية وبنوك تجارية ؟(راسمالية ) اما انظمة الحكم زى ما قولت فى البداية .