انا اجيد الاوتوكاد لكن تنقصنى الخبره ماهى اهم خطوات الرسم

تم إضافة السؤال من قبل ahamed atia shams eldin , امين مخزن , مابا لاستصلاح الاراضى الزرعيه
تاريخ النشر: 2013/05/03
Amjad AL-Hassan
من قبل Amjad AL-Hassan , جيوفيزيائي , المركز الوطني لزلازل

ابدأ بالرسومات السهلة و الصغيرة لكتساب الخبرة و زيادة الثقة بالنفس حاول استخدام المفات التدريبية الموجودة في النت لزيادة الخبرة في فن التعامل مع البرنامج و الاهم عدم العجلة فسباق الالف ميل يبدأ بخطوة .
الله ولي التوفيق

Islam Makramalla
من قبل Islam Makramalla , Production engineer , alfanar

انا كنت زيك كده فى الاول وكنت مسترخم الموضوع وشايفه معقد وعقدت نفسى لكن مع الوقت والممارسة بتلاقى المواضيع بقت سهله ممكن لو بترسم بيت تبدأ بالحوائط كخطوط وبعدين تعمل اوفست ليها وتظبط رسمتك والمعمارى ليها وبعدين تبدى تعمل الاكسات وبعد ماتخلص تخش ف اللاير وتشوف انت عايز كام لاير وبعد مااتعمل اللاير تعمل match وكل حاجه واللاير بتاعتها سهلها ع نفسك فى الاول وماتعقدهاش

Ahmed Saeed
من قبل Ahmed Saeed , Senior Architect grae-A , Dimensions Engineering Consultant

الخبرة تأتي من ممارسة البرنامج , وكل مستخدم له طريقته في الرسم .
فهناك من يبدأ بعمل اللير (layers ) وهناك من يبدأ بالمحاور وآخر يبدأ بالحوائط مثلا أو العناصر الرئيسية .
المهم هو أن تدخل في الرسم زتبدأ ممارسة البرنامج وتأتي الخبرة بعد ذلك

بالفعل أهم خطوة قبل اكتساب الخبرات هى فهم كل ما نقوم برسمه من بدايته إلى نهايته وبعد ذلك يأتى التدريب ومعرفة إمكانيات البرنامج جيداً مع الممارسة والإبتكار والفكر والإبداع وذلك عن طريق الإستمرار بالأعمال على البرنامج

sherif mohammed magdy abdelrazek
من قبل sherif mohammed magdy abdelrazek , Civil Engineer , Redcon construction co

الممارسه ثم الممارسه ثم الممارسه

hussam alposhie
من قبل hussam alposhie , مساعد مهندس , مجموعة العاص للهندسة والتطوير

اهم خطوات الرسم معرفة الشيء الذي تقوم برسمه وفهمه بالدرجه الاولى والخروج خارج نطاق التفكير المعتاد ( ان لايكون تفكيرك كلاسيكي في الرسم ) بشكل اوضح ابتكار الاسلوب الخاص بك بالرسم ويكون ذلك بزيادة عدد ساعات العمل على برنامج AutoCAD كلما زادة ساعات العمل كلما زادة الخبرة