هناك واجبات او نقاط مهمه يجب على المهندس التاكد منها في حديد التسليح لسقف قبل ان يتم اجراءات صب السقف؟ ماهي وكيف ومتى يتم التاكد منها ؟

تم إضافة السؤال من قبل faisal naji
تاريخ النشر: 2016/04/23
Mahmoud Mohamed
من قبل Mahmoud Mohamed , مهندس المكتب الفني , استشارات لتكنولوجيا البناء

1-اولا يجب التأكد من مطابقة حديد التسليح لما هو موجود باللوحات الانشائيه

2-التأكيد على الحديد الاضافى سواء فى نصف البلاطه او الاضافى عند الاعمدة

3-بالنسبه لاستلام الكمر استلام الحديد السفلى والعلو والمكسح إن وجد واستلامه عددا ومراعات تكسيف الكانات فى المتر الاول من الكمرة من ناحية العمود واستمرار كانات العمود داخل الكمره

4-استلام الحديد الاضافى والشوك فى الكوابيل

5-لا بد من ترفيع حديد السقف والكمر بالبسكوت سواء خشب او بلاستيك للمحافظة على الغطاء الخرسانى

6-فى حالة وجود صدأ حديد يتم استبعاد الحديد اما لو صبقة حمراء بسيطه فيتم تنظيف حديد اتلتسليح من الصدأ بإستخدام فراشاة السلك او مدفع الرمل

7-لابد من التأكيد الجيد على تربيط حديد التسيلح بإستخدام سلك رباط معزول اى ضد الصدأ

8-واهم الخطوات قبل الصب هى رش السقف جيدا بالماء لاشباع خشب الشدة حتى لا يمتص الماء الموجود بالخلطة الخرسانية