قام المقاول بتفريغ عبوة من الخلاطة أثناء صب السقف وقد تجاوزت المدة الزمنية القصوي زمن الشك الإبتدائي وبالتالى هتعمل ايه لو كنت مقاول او استشاري؟

تم إضافة السؤال من قبل Hossam hemdan abou-elhassan , construction civil engineer , ROAYA GROUP FOR DEVELOPMENT AND PROGECTS MANAGMENT
تاريخ النشر: 2016/04/21
Eng Ahmed Elsharkawy
من قبل Eng Ahmed Elsharkawy , Civil Engineering Project Manager , Altwijry office

اولا لو انت المقاول هتحاول تقنع الاستشارى انكم تاخدوا منها مكعبات وتعمل عليها الإختبارات ونستنى بعد يوم لما تشوف نتيجة إختبارات الضغط والكسر نشوف قيمته هتبقى كام ولو الاستشارى وافق يبقى انت ضحكت عليه لأنه أصلا بعد يوم هتكون صبيت كذا مرحلة سقف وعادى ممكن تصب السقف تانى بس هيقرفك فى شغله ..

ولو انت الاستشارى طبعا ترفض الكلام دا كله وتلزمه بالتكسير وإعادة الصب من تانى لأنه انت مش هتستنى لحد يوم وترجع تشتغل تانى لأنه هيكون فيه شغل بعد السقف ده أعمده وهتكون صبيت يمكن سقفين كمان ..

فبالتالى الحل الأنسب هو التكسير وإعادة الصب من جديد وعمل إختبارت الهبوط والضغط بعد7 أيام وبعد يوم ...

Mushreq Abdulmajeed
من قبل Mushreq Abdulmajeed , Senior Project Supervisor , Lagoon Spring Company

يتم معالجة الخرسانة باضافة الماء والسمنت لها

Mohamed Helal
من قبل Mohamed Helal , Project Manager , GROUP CONSULT INTERNATIONAL

اتفق  مع اجابة المهنـــــــــــدس/ محمد عبد الحميد...شكرا

mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran
من قبل mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran , مهندس مدنى , مكتب العطيشان الهندسى

شكرا على الدعوة   المقاول يطلب من الاستشارى تاجيل الحكم على فشل اونجاح الخرسانة حتى يتم الاختبارلتكسيرالعينات بعد يوم وهذا خطأ  لان المقاول لن يتوقف عن العمل  فيصب اعمال الاعمدة والسقف الاخر ويصبح الحل صعب  فالاستشارى المفروض يطلب تكسير الخرسانة