كم المدة التي يستغرقها المحامي مع المحكمة لطرد ساكن بقاله سنه مبيدفعش الايجار وعقدة منتهي ولانه محامي واضح انه بيبلطج علينا؟

تم إضافة السؤال من قبل ali hamad
تاريخ النشر: 2016/03/26
lubna al-alwani
من قبل lubna al-alwani , مساعدة إدارية , شركة النور للمحاماة والمصالحة

في هذه الحالة يقوم المحامي بالتنبه عليه بخلاص ما عليه و ما بذمته  بواسطة عدل التنفيذ و إنه سيظطر برفع  قضية إستعجاليّة بالخروج لإنعدام الصفة

ali hamad
من قبل ali hamad

الاخ الفاضل السلام عليكم انا لااتبلي علي احد في اي مجال لكن هذا للاسف ماحدث معي والموضوع بقاله اكتر من سنه ومبيدفعش ايجار وكل مرة وجلسه مع المحامي اللي انا موكله كلام ماانزل الله به من سلطان ويبدو انه علشان يطلع حكم تنفيذي بالامر اقلها سنتان وشويه مااعرفه انا في واحد عليه ايجار وعقده انتهي ورافض يدفع ورافض اى زياده وممعهوش اي وصل او شئ يفيد مكوثه في الشقه ليه ميتحكمش عليه فورا انا المتضرر لانني المالك والساكن هو سيد الموقف ولانه محامي يعرف تفاصيل القانون .....لدرجه معارفي بيحذروني من هذا المحامي بيقولوا اوعي تغلط فيه قدام ناس لانه ممكن يحاول يستفزك قدام بعض الناس ويشهدوا عليك و.... مااقوله حسبنا الله ونعم الوكيل

mohammed fouad
من قبل mohammed fouad , محام , مكتب محاماه

اولا - من العيب بمكان ان تتهم شخصا ينتمى للاسرة القانونية بالبلطجه

ثانيا - الدعوى فى مصر وخاصة دعاوى المساكن/الايجارات  غير مرتبطه بموعد محدد

وللتوضيح اشرحلك خطواتها

1- ترفع الدعوى تحدد لها جلسة خلال شهرين (وهذا هو المعتاد) ممكن ان يكون اكثر او اقل

2- تحضر فى اول جلسة واذا كانت الصحيفة غير معلنه فتؤجل المحكمة مدة لا تقل فى المعتاد عن شهرين وقد تصل لاربعة اشهر كما هو الحال فى محكمة شمال القاهرة مثلا وذلك للاعلان بأصل الصحيفة

3- ناتى بعد الاعنلا باصل الصحيفة لاجل مماثل لاعادة الاعلان

4- فى الجلسة المحددة قد يحضر المدعى عليه ويطلب اجل للاطلاع ، فتمنحة المحكمة مدة مماثلة تقريبا

5- ثم قد يطلب المدعى عليه اجلا للمستندات والمذكرات فتمنحه المحكمة اجلا مماثل

6- ثم تحجز المحكمة الدعوى للحكم بعد مدة مماثلة

7- يصدر حكم اول درجة وتنتظر النسخ

8- تقرر بالاستئناف سواء انت او المدعى عليه وتحدد جلسة بعد شهرين او اكثر

9- وجلسة للاعلان باصل صحيفة الاستئناف

10- ثم اعادة الاعلان

11- ثم اجل للاطلاع

12- ثم اجل للمستندات و المذكرات

13- ثم حجز الاستئناف للحكم

14- ثم اعلان بالحكم

15- ثم استصدار الصيغة التنفيذية

16- اعلان بالصيغة التنفيذية

17- ثم اشكال فى التنفيذ

18- اشكال ثانى فى التنفيذ

19- ثم تاخذ دورك عند معاونى التنفيذ

كل دا والدعوى تعتبر بسيطه

لم يطلب فيها اللجوء للخبراء او التحرى اة التصريح بمستند او خلافة

لاتظلم المحام