ما هو الفارق بين خشب الارو المسيف والارو الشجر؟

تم إضافة السؤال من قبل sayed hasanin hasanin
تاريخ النشر: 2016/02/20
عباقرة الديكور
من قبل عباقرة الديكور , مدير معرض , شركة مطابخ المنيوم

الفرق في الشكل واللون والخطوط

Mahmood Yahya Abdul Hakim
من قبل Mahmood Yahya Abdul Hakim , نجار موبليا , فنادق وشركات معمارية وتصنيع اخشاب

عنى كلمة خشب ماسيف أي خشب طبيعي مصمت سواء تم تجفيفة او معالجتة و تصنيعه ام لا و هي لتفريق الخشب الطبيعي عن الأخشاب المصنعة كالبلاي وود و الكونتر او عن القشرة

الأرو الشجر هو خشب ماسييف و هي الصورة الأولية لخشب الأرو قبل ازالة اللحاء و قبل التقطيع و التجفيف

المفروووض ان الفرق مابيننهم هوا الشكلل والجوده

عبد الرحمن سيد محمد جاد
من قبل عبد الرحمن سيد محمد جاد , عامل انتاج , المصطفي للحقنشركة الكرنك للخزف والصينى و حداد ولحام كهرباء

 خشب الارو من الاخشاب الصلبة المتينة والى كمان شكلها حلو وبتدى فخامة ... فيه الاخشاب تسأل اذا كان عندهم جهاز قياس رطوبة وطبعا اغلبهم بيكون عنده لان المغلأ هو كمان بيشترى كميات كبيرة

خشب الارو من الاخشاب الصلبة المتينة والى كمان شكلها حلو وبتدى فخامة

يعنى لو عملنا باب من الموسكى والتانى من الزان والتالت من الارو هتلاقى افخم باب فيهم شكلا هوالباب الارو

خشب الارو اللى مصر نوعين

أرو يوغوسلافى ودة الارخص والسبب ان الرطوبة فيه اكتر ومن انواعة خشب ارو الشجر وأرو أمريكى ودة الاغلى لان رطوبته اقلويبدأ سعر الارو من 6000ج الى 10000ج للمتر المكعبوبمناسبة المتر المكعب أحب اقولكم حاجة مهمة ان لما الواحد يقول متر خشب الارو مثلا 600ج دة معناه المتر المكعب من الخشب وطبعا الكلام دة بينطبق على جميع انواع الاخشاب الطبيعية وبلغة الصنعة نسميه الخشب المسيف

اما خسب الارو الشجر