عندي لاب hp elitebook 8460p جسمه معدني كل اما اوصله بالشاحن و المسه احس بشحنة كهرباء عليه مع العلم اذا مسكته بايدي الاتنين لا اشعر بالشحنة و مع العلم اني مش لامس الارض و انا ماسكه، ما العمل؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2016/02/17
hicham dachir
من قبل hicham dachir , developement engineer , ELIT

المشكلة في الشاحن

لقد حدث معي مشكل مشابه سابقا

فقد دخل الماء للشاحن، أنا لم أكن أدري في البداية ، لكن عندما ركبت الشاح و لمست الجهاز ، شعرت بشحنة كهربائية مرتفعة

لما فحصت الشاحن، وجدت يخرج 220 فولت

لإمكانك أن تجرب شاحن آخر، و ترى إن كان نفس المشكل أم لا

Hassan Tahiri
من قبل Hassan Tahiri , المسؤول عن الصيانة , MICMAINTE

المشكل لديك في الشاحن ليس في اللاب، من الاحسن تغييره او اصلاحه اذا كانت لديك دراية في صيانة الالكترونيك

اخي صراحتا ان لم تكن لك معرفة في الالكترونيك فلا تلمسه

المشكل في احد القطع الالكترونية في داخل جهازك وربما يكون يا اما احد المكثفات او ترانزيستر أو دايود محروق

يلزم فحصه وحتى الشاحن يمكن صيانته فأنا خدمتهم من قبل وسلام

محمود أحمد محمد الصياد
من قبل محمود أحمد محمد الصياد , مدرب السوفت وير , شركة لاب توب لصيانة الكمبيوتر

المشكلة عندك فى الشاحن

لو عزلت الارضي بتاع الشاحن مش هيحصل ماس تانى

gargas ashak barsom
من قبل gargas ashak barsom , مدير صيانة , ريد سي

مستر محمد   ممكن  تعمل   سلك   وتوصلة بجسم الاب توب  تكون طول السلكه نصف متر  وتوصل الطرف فى الاب والطرف الاخر  مسمار  الحاط    بس   الرد لتكد من شى  وانا فى انتظر الرد