ما هي خطوت حل الاعتراضات وما الفرق بين المشكله والاعتراض والاستفسار؟

تم إضافة السؤال من قبل وليد محمود محمد علي عبد الكريم عبد الكريم , مشرف مبيعات , الشركه العربيه لمنتجات الالبان (ارب ديري)
تاريخ النشر: 2016/02/03
Omar Saad Ibrahem Alhamadani
من قبل Omar Saad Ibrahem Alhamadani , Snr. HR & Finance Officer , Sarri Zawetta Company

شكرا على السؤال ... اتفق مع الاجابات اعلاه

Waled Mahmoud
من قبل Waled Mahmoud , مشرف مبيعات , الشركه العربيه لمنتجات الالبان ارب ديري

1استخراج جميع الاعتراضات (ايه كمان )

2تحديد الاعتراض الحقيقي (تحب نبتدي بايه)

3 فهم الاعتراض (فهمني اكتر )

4التاكيد علي فهم الاعتراض (افهم من كلامك )

5اخد الزام بالشراء

6تناوال الاعتراض وحله عن طريق التكلم بالحقاءق والارقام والمنطق والتقدير الشخصي لقناع الطرف الاخر والتاثير فيه وتحويل مميزات المنتج الي فواءد

اما بلنسبه للمشكله هي تستوجب حل في الحال او تكون خارج السلطه مثلا يكون المنتج اكس بير

الاعتراض هو عدم الموافقه علي الاقتراح ويتم التعامل معه عن طريق اسلو حل الاعتراضات

اما الاستفسار وهو السوال عن شياء ما كا دي كده مش غاليه او كده مش كتير بالنسبه للكميه

1.أعادة منافشة الموضوع المقترح .

2.تقديم مجموعة من الاراء من أكثر من طرف .

أما الفرع الثاني من السؤال !

1.حدوث خطا مقصود او غير مقصود (المشكلة ) . ويمكن حلها .

2.عدم قناعة الطرف المعترض من قبل شخص أو مجموعة أشخاص (ألاعتراض) . طالبا التغيير أو التعديل في الفقرات .

3.طلب معلومات تفصيلية أكثر (ألاستفسار) .

هذا جواب مختصر قدر ألامكان *

Hazem Mohamed Abdelhafez
من قبل Hazem Mohamed Abdelhafez , مبيعات داخلي , HyPeR oNe

شاكر الدعوة واتفق مع اجابة الزملاء،،،