السلام عليكم انا جديد في مجال الامن المعلوماتي و اريد معرفة ما هي لغات البرمجة المناسبة لتعلمها للامن المعلوماتي وشكراً؟

تم إضافة السؤال من قبل abdalrahman haj ali
تاريخ النشر: 2016/01/25

طبعا البايثون تستخدم لأستغلال الثغرات  لجميع اللغات تقريبا - الاغلبية . ومن امثلتها اشهر نظام كالي لينكس

أنصحك بتعلم لغة php

hicham dachir
من قبل hicham dachir , developement engineer , ELIT

حاليا لغة البايثون مستعملة بكثرة في برمجة الكثير من أدوات أمن المعلومات

لكن إن أدرت التخصص بأمن المعلومات، فأنت لن تحتاج البرمجة كثيرا، لأ تطوير أدات يتطلب فريق عمل و وقت طويل جدا,

أصحك بتعلم إستعمال الأدوات الموجوة، ممكن تستعمل البرمجة في تعديل الأكواد لكي تناسب متطلباتك

لذا تعلم البايثون بالتوازي مع تعلم استعمال الأدوات، لك عليك أن تستعمل نظام كالي لينكس، أو كالي لينكس2

hassan kateb
من قبل hassan kateb , Senior Flutter Developer , Coveragepoints

تقدر تتعلم البايثون لانها اكثر لغة مستخدمة بالوقت الحالي لعمل الفايروسات و الثغرات بشكل عام , على اية حال تعلم اللغة مارح يفيدك تتصدى للمخترقين , الصحيح هو انك تفهم ايش الاسلوب الي يعتمده المخترق , بعبارة اخرى حتى تتصدى لهكر لازم انت تكون هكر بالاساس , اذا ما فهمت عقلية خصمك كيف تشتغل ستفشل في التصدي له .

Eslam Beckham
من قبل Eslam Beckham , امن , منتجع الكرمه 2

اشتغالة فى مجال الامن والحراسة فطره كبيره

Ahmed Ragab Elmetwaly
من قبل Ahmed Ragab Elmetwaly , مهندس شبكات , Cleopatra Luxury Makadi Hotel

مفيش حاجة أسمها ما هى اللغة لانك أتقانك أو معرفتك للغة واحدة هيجعل خلل فى استخدام لغة أخرى ولكن لابد وان تعرف شئ عن كل لغة من اجل تسهيل البحث عندما تقابلك مشكلة ما

moaz elgammal
من قبل moaz elgammal , مدير , شركة الكابتن

لازم تكون عارف الاجهزة اللي هتستخدمها هي ايه

شغلك في الامن مسئول عن ايه

متى تتعدى حدودك او تاخد موقف

حدودك او مكانك

معلومات كافية عالمكان اللي هتحرسه