ما هو الاشراف الهندسي؟

تم إضافة السؤال من قبل براء الغرايبة , مهندس ميكانيك , مقاولات
تاريخ النشر: 2015/10/17
Ali Gomaa
من قبل Ali Gomaa , construction site deputy manager , Salini Saudi Arabia

#يعنى_إيه_مهندس_موقع ..؟ - يعني تبقى أكتر واحد طلعان عينك في المشروع و بعد ما المشروع يخلص ماتعرفش تدخله :D ð - يعني حر و صهد و تراب و سقعة وانت شغال عادى ولا أى إندهاش :Pð - يعني تنزل من بيتك الصبح آخر شياكة ترجع هدومك مقطعة :O :O - يعني تقف على صبة الخرسانة لحد ما ركبك تنمل ð£ð£ - يعني تبقى مش طايق الخوذة على دماغك من الحر و مش قادر تقلعها -_- - يعني تبقى لابس السيفتي في رجلك وزن الفردة الواحدة 2 كيلوð¨ - يعني زعيق طول اليوم مع الصنايعية و العمالðð - يعني ملزم تحل مشاكل العمال >_< - يعني الصنايعي يقولك العطلة دي على مين - يعني لما فلوس العمال تتأخر يتخانقوا معاك انتð° - يعني حرقة دم و عصبية طول الوقت - يعني موبايلك مايبطلش رن 24 ساعة و ماتقدرش ماتردش - يعني مهما تشتغل الشغل مابيعجبش المدير :/ :/ - يعني أي غلطة في الشغل تدفع تمنهاا - يعني مافيش أوفر تايم - يعني مافيش مكافأة نهاية المشروع - يعني ماتعرفش تاخد أجازاتð­ - يعني ماتعرفش تزوغ بدري - يعني أكل مزيت من كانتين العمال - يعني حموضة - يعني كوباية شاي ع الراكية - يعني تتعلم تشرب سجاير و حاجات تانية - يعني تنسى إنك تشوف أي حاجة آخرها ته مربوطة ودى طبعا حاجه تبسط المدام 3:) 3:) - يعني مسامير تدخل في رجلك و تروح تاخد حقنة تيتانوس O.o - يعني كل شوية سيخ حديد يقطعلك البنطلونððµ - يعني بقع العزل مابتطلعش من الهدوم وشوف بقى المدام هتعمل معاك إيهð® - يعني أي مصيبة في الموقع هاتلبسها - يعني تعجز بدري - يعني تتنطط ع السقالات و ماتخافش ^_^ - يعني تقابل ناس من كل المحافظات :) :) - يعني الكونتاكتس على موبايلك تتحول كلها لحمادة طفشة و محسن ماسورة و سيد أسمنت و مدحت خرسانة و أشرف جرار و نيازي بيتومين و عبده لودر :D يعني #شغلانه_الرجاله.. وحوش مدني..ðªðª✌ #أنا_مهندس_موقع

Hesham ELsayed Ali EL farahaty
من قبل Hesham ELsayed Ali EL farahaty , رئيس تنفيذ استشارى , الهيئه العامة للابنية التعليمبة

الاشراف الهندسى ببساطة هو  متابعة ومراقبة  واستلام اعمال تنفيذ  البنود فى كل المراحل من اول مراجعة الرسومات الهندسية  ومقايسة الاعمال والمواصفات العامة والخاصة بالمشروع وتجهيز المستندات اللازمة لاستلام الاعمال ومراجعة المواد واعمال ضبط الجوده للمشروع ومراجعه البرنامج الزمنى ومتابعة تنفيذه على ارض الواقع  ومراجعه حصر الاعمال وعمل المستخلصات الدورية