عندما يظهر عيب تصنيعى بالمنتج كيف تتعامل مع العميل الاضب؟

تم إضافة السؤال من قبل سعيد ابوبكر باحاذق , مدير مبيعات , مصنع المدينة للمعاجين
تاريخ النشر: 2015/07/12

هعترفله بالخطا عشانمخسرش الاهم وهى ثقه العميل فى مبررات وادى فرصة لمكان اخر يعمل تسويق على السبب دة وفى الحاله دى  ومن المفترض ان يبدا دور خدمة العملاء فى حل مشكلته سواء بتعويضه بمنتج اخر يلبى احتياجه وعليه عرض .. احاول بقدر الامكان ان العميل لط0ازم يحس انى مش بكدب عليه وانى فعلا مضليق بسبب مشكلته وان الخكا وارد بس الاهم حل المشكله

mohammed christmas on
من قبل mohammed christmas on , مندوب مبيعات , اسمنت سيناء

العلاقة بين الشركة والعميل يجب ان تكون قائمة على الثقة المتبادلة والمنفعة المتبادلة وعيوب التصنيع تختلف انواعها :

نوع  لا يؤثر على المنتج بشكل اساسى  وفى هذه الحالة اما ان تتعهد مع العميل على تلافى هذا العيب فى الكمية المقبلة او خصم جزء من  السعرونوع آخر يؤثر على المنتج بصورة اساسية وفى هذا الحالة تتحمل الشركة مسؤليتها بتغير المنتج فى الحال