ما الخطوات الاساسية الواجب اتباعها لتحسين المبيعات وتحقيق التارغت الشهري؟

تم إضافة السؤال من قبل Malaz Omran , Sales Manager , K&Q Group
تاريخ النشر: 2015/06/23

معرفة الهدف المحدد من الشركة جيدا وبوضوح

جمع اكبر قدر من المعلومات عن السوق وبالتفصيل

جمع اكبر قدر من المعلومات عن العملاء

تفاصيل وافيه وكافية عن المنافسين في السوق واوجه التنافس

عمل استبيان عن مدى كفاءة الموارد البشرية الموجودة سواء التي تقوم بالبيع او الترويج والتسويق

معرفة مدى مقدرة منتجاتنا على المنافسة وبقوة في السوق لان هذا سيكون عامل جذب للعملاء

عمل برنامج ترويجي وتسويقي مناسب وذو فائدة قصوى

التميز في تقديم الخدمة والمنتج والتعامل مع ذوي الاختصاص من العملاء

Alaa Tayyem
من قبل Alaa Tayyem , Sales rep , ‏شركة اسليم للشنط والإكسسوارات‏

للدي العميل  هناك بعض الامور يجب اتباعها وسوف تحصل علي نسبه مبيعات ممتازة

1- وعي البائع التام بالسلعة ومحاورة العميل واظهار مميزاتها للترغيب

2- طريقة بيع الجملة مع دعم البيع بالجملة بسعر خاص

3- طريقة عرض المنتج للعملاء بصورة لافتة

4-مهارة خاصة للمندوب المكلف ببيع السلعة وتتمحور في للباقة وحسن التصرف واقناع العميل والمظهر

1- تحديد الاماكن المستهدفه

2- التدريب الجيد

3- المعلومه الكامله عن المنتج

mohammed ageba
من قبل mohammed ageba , sales and marketing representative , proctor and gamble

لازم back to base

يعنى ايه يعنى ارجع لاساسياتك دا اللى اتعلمته فى مدرسة بروكتور وجامبل ايه هيا الاساسيات اللى هو الهرم البيعى من الاخر

-تغطيه -توزيع-ارفف ترويج -تسعير -حجم البيع

التغطيه لازم تكون منتظمه للعميل وبمعاد محدد ومش عشوائيه

 التوزيع بقى اللى هو اهم نقطه  لازم يبقى ليك هدف اللى هو100 فالميه من الاصناف اللى معاك عند100 فالميه من العملا بتاعتك  عند100 من ال time gone

التوزيع لازم يكون مقابل اولوياتك ومقابل المنافس يكون كسبان

لازم تروج منتجك وتعرضه كويس

بعد كدا الكاش هييجى بالتوفيق

Naeem khorfan
من قبل Naeem khorfan , busineness devlopment manager , albijadi trading group

توفير البضائع السريعة الحركة والمتابعة الساعية وتحديد الاهداف اليومية والساعية وتوفر مكافأت يومية مثلا وضع جدول عمولات يومي

مصطفى احمد
من قبل مصطفى احمد , مدير فرع , Cadini Diamond Egypt

  1. يجب الاهتمام بمكان العمل ليجعل العميل فى راحه
  2. حسن مظهر وتعامل السيلز
  3. يجب جعل الديزين الخاص بالعمل بإنتظام
  4. توفير الراحه للعميل
  5. خصوصيه الدفع بالفيزا
  6. حصوله على فاتورة بالمشتريات

Ramadan Gadallah
من قبل Ramadan Gadallah , branch manager sales manager , سنتر شاهين

اولا يجب معرفة الترجت الشهرى الخاص بى اذا كان شخصى بالاضافة الى الترجت الخاص بالقسم بالكاملمعرفة متطلبات السوف والعمل على توفيرها على قدر المستطاع / العمل على وجود اختيارات امام العميل على مالايقل عن ثلاث اختيارات على الاقل /العمل على توفير المنتجات سريعة الحركة / دراسة السوق جيدا وتحديد المنافسين ومتابعتهم عن كثب جيدا لمعرفة اى جديد لديهم اذا كان منتج  جديد سريع الحركة او تخفيضات او عروض على سلع وعمل تقرير ورفعه الى المتخصص المسؤل فى الشركة ليعمل عليه / متابعه التحقيق من التارجت يوميا والعمل على ابلاغ البائعين وتحفيزهم / متابعة البائعين اثناء تعاملهم مع العميل وتحديد نقاط الضعف ونقاط القوة لكل بائع وابلاغهم بها والعمل على تطوير نقاط الضعف ونقاط القوة معا

hamza bayour
من قبل hamza bayour , conseille , seela marketing

ان تكون واثق من التحقيق و التحصيل

ايمن محمدة على
من قبل ايمن محمدة على , مدير مبيعات , البريطانية

لابد وان يطمئن العميل باننا متواجدين فى السوق  بصفة دائمة وان يطمئن بالجودة وتوافر المنتج وان اتيح له البيع بالاجل هذا طبعا ان كانت سمعة العميل طيبة ومعروفة  هذا يتيح للعميل الشراء بكميات اكبر مع نظام سداد متوافق مع حجم البيع بمعنى ا يشترى العميل المنتج واتيح له السداد خلال اسبوع او ممكن ان احصل منه يوميا او اسبوعيا على حسب جم المبيعات او يتم تحديد دفعة اسبوعية ثابتة الى ان ينخفض حساب العميل ويتم تجديد الحساب مرة اخرى وهكذا

الجوده وتحسين المنتج والربح البسيط والتسويق الصحيح

nabil ناجي سعيد مليكه
من قبل nabil ناجي سعيد مليكه , محاسب , شركة الشروف للتنمية العفارية

تقديم المنتج بجوده عاليه وباسعار مناسبه لتحسين وتنشيط المبيعات