ماهو الاختلاف بين الشهادات التالية فى مصر؟

IT Cambridge - ICDL V5.0 - IC3 - MICIT - MOS

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Salah El-Deen Abd El-Raheem Mohamed , مدرب - ممتحن , ISC 2nd Field Army
تاريخ النشر: 2015/04/18
Ayman Hassan Mahmoud Mohamed
من قبل Ayman Hassan Mahmoud Mohamed , Microsoft Certified Trainer , Freelancer

ICDL

شهادة موجودة هدفها محو أمية الكمبيوتروتعني أن صاحبها  يستخدم الحاسب الآليIC3شهادة تمنحها شركة اسمها سيرتي بورت... وتشمل المهارات الأساسية للكمبيوتر والانترنت أيضاوهي عبارة عن3 امتحاناتوالشهادتين دول يستهدفوا الطلبة أولاوالموظفين في بيئة العمل الورقي اللي بيتم تحويلها لبييئة كمبيوترأو لأي بيئةعمل تتطلب دمج التكنولوجيا بكفاءة لرفع الإنتاجية والأداء

MOS

شهادة مايكروسوفت المعتمدة لمتخصصين برامج أوفيسدي دليل على انك تعرف برامج اوفيسكل المحتوى اللي فيها موجه لمستخدمي البرامج من أي فئة مع التركيز على البيزنسوفيها مهارات أكثر من الشهاداتين اللي فوق.. لأن اللي فوق دول مش مهتمين بالبرنامج كبرنامج وبس، إنما مهتمين بكيفية استخدام أي برنامج في بيئة الشغل، أما شهادة مايكروسوفت فهي مهتمة بمعرفة البرنامج كبرنامج أولا وبعد كدة كيفية توظيف الخواص المختلفة بالكامل للبرامج دي في شغلكولو هتقول لي مين فيهم هاقول لك دي.. الأقيم والأهم والأغلى واللي بتطلب مجهود أكبر علشان تذاكرها

IT Cambridge

شهادة في أساسيات تكنولوجيا المعلومات من كامبريدجلا أنصح بيها بصرراحة لأن اسم كامبريدج بقى اسم غير مطمئن في السوقالمصريكله بقى يقول كامبريدج انما مش كله يقدر يقول مايكروسوفت مثلا

MCIT

دة مش اسم شهادة الاختصار دة معناه بالعربي وزارة الاتصالات وتكنولوجيا المعلوماتودايما الناس بتقوله على اسم المنح اللي بتقدمها الوزارةوأشهرهم وأجملهم وأعلاهم المنحة اللي مدتها9 شهور في تخصصات مختلفةلو أخدت أي شهادة من اللي فوق دول بمنحة من وزارة الاتصالات مش هتفرق عن غيرها أبدا