تقدر توصف شكل البيت الي نفسك تسكن فيه ..مش شرط تقدر تشتريه .. بس انا عايزك تجيب اخرك في الخيال ؟

فيلا ولا شقة ولا قصر .. جنينة .. بسين .. او حتى ملعب جولف .. بوابة كبيرة ..لون قصرك ايه .. فيه كام اوضة .. انت حتحط فيه ايه .. استخدمات يعني .. يعني في اوضة سفرة .. ولا قاعة طعام .. فيه كام جناح نوم ..اتخيل .. اخر ما يجيب خيالك ..؟

تم إضافة السؤال من قبل AHmed Omda , مهندس معماري , بلوبرنت للعمارة والتسويق العقاري
تاريخ النشر: 2013/07/29
مها محى الدين محمد
من قبل مها محى الدين محمد , مدرسة اولى أ لغة عربية , مدرسة نصر الثانوية التجارية

بيت ريفى بسيط فى وسط المزارع ..بشرط يكون نظيف جدا ولا توجد به اى حشرات او قوارض ..ازاى كده وهو فى وسط المزارع ..معرفش

50 سم عرض *200 سم طول كل الى فيه حقائق ومفيش حاجه اسمها كدب ولا خيالات

سامحنى صاحب السؤال طلبت تجيب اخرى فكان هو

ATIF RAJAB
من قبل ATIF RAJAB , Personnel Officer , Saudi Binladin Group

فهمت غرض سؤالك

وعرفت تقريبا انت قرأت أي كتاب

منهجية مهمة جدا التفكير , أو بمعنى آخر الخيال او التخيل

الناس فاكرة التخيل ده حاجة خايبة ملهاش لازمة

لكن هو مش عارف انه قدرة التخيل هي القدرة على الخلق

خلق كل تفاصيل حياتك وأمنياتك

انته ممكن جتى تتخيل انك بتلمس جدران البيت وبتحس بكده

تتخيل ريحة البيت من جوا ومن برا , تسمع الاصوات الي فيه

بس لازم كمان ترفق كل ده بشعور الرضا والامتنان بأنك حصلت عليه

شعور بالسعادة انك امتلكته خلاص

الناس مش واخده بالها انه الخيال هو الحقيقة وهو الاصل

فاكراه كلام فارغ

مش عارف ان الي بيشوفه بعيونه هو مجرد انعكاس لحاجة اتخيلها في وقت من الاوقات

بس نسي انه اتخيلها , ونسي انه ارفق مع التخيل احساس التصديق

عقلك الباطن ما يميزش بين الحقيقة والخيال

ودي ميزة احنا مش عارفين نستخدمها غير في اننا نضر انفسنا ونتخيل حاجات سيئة مؤمنين انها هتحصل

سلام ياوحش

Ahmed  ibraheem hassn
من قبل Ahmed ibraheem hassn , مطور اندرويد تحت التمرين , عمل حر

رأى لازم تشوف البيئه الى حتسكن فيها الاول قبل البيت

(اختار الجار قبل الدار)

بعد ذالك اشياء بسيطه مساحة مناسبه للمنزل

يلبى الاشياء الاساسية - وجود كهرباء - ومياة - وان لا يبكون بعيد جدا من المدارس والمستشفيات

والهيئات المهمه فى البلد

عمرو محمد رأفت محمود عجمى
من قبل عمرو محمد رأفت محمود عجمى , إدارى , دار المصطفى للنشر والتوزيع

نفسى شقة مساحتها معقولة، الأشياء اللى أحب تكون موجودة جهاز كمبيوتر حديث وإمكانيات عالية، أجهزة رياضية

الشرط الأول يكون عالبحر في اسكندرية, وتكون شقة دورين مش فيللا أو قصر, وبعدين يكون فيه مطبخ امريكاني مفتوح ع السفرة مباشرة وغرفة النوم كبيرة وفيها حمام خاص وجاكوزي والريسبشن يكون بدرجتين سلم مفتوح علي فراندة تطل عالبحر, يعني حاجات كلها سهلة وبسيطة !!

سمية بلعمري
من قبل سمية بلعمري , استاذة ثانوي في علوم الطبيعة و الحياة , ثانوية محمد اليعقوبي وزارة التربية الوطنية

أريده بيتا بسيطا خشبيا يعكس كل جوانب الطبيعة

kada sabri
من قبل kada sabri , مسير مكتب الدراسات , مكتب خاص للدراسات المعمارية

المنزل الذي لأنا أحلم بيه يكون في مكان هادئ و يشرح الصدر بين البساتين و ليس وسط الزحمة و ضوضاء الناس و أهم شيء يكون فيه حديقة صغيرة

AHmed Omda
من قبل AHmed Omda , مهندس معماري , بلوبرنت للعمارة والتسويق العقاري

يا عم عمرو ..بقولك خليك طماع ..
عايز وصف كانك ملك ..
اطلب ومتخفشي ..
كل الي حتطلبه مش حيجي..

اتمنى وان شاء الله هيتحقق : منزلى محاط بجنينه واسعه مليانه ورد جميع الالوان , وسط ده كلو بسين علشان اهدئ اعصابى , كمان بالجنينه مكان للاجهزه الرياضيه .
اما من جوه مش هيفرق معايا عدد الاوض المهم يكون فى اوضه خاصه بالكتب عباره عن مكتبه مليانه كتب وكمان بيها كرسى هزاز علشان اللى يقرا يبقى مزاجو عالى ......
حلم بس مش مستحيل

Yassine Amellah
من قبل Yassine Amellah , مختص في صناعة المسننات , تور عباس

 البيت الذي نفس ان أسكن فيه هو بيت مساحته120 متر مربع ورتفاعه3 أمتار متران تحت الأرض ومتر فوق الأرض وهذا البيت يحتوي على مطبخ وقاعة لظيوف وحمام وأوضتين لنوم أو ثلاث وفي سطح هذى المنزل منزل صغير مساحته90 متر مصنوع من الخشب ولهو سطح على شكل هرم وهذا المنزل محاط بسياج علوه متر ونصف المتر يمر فوق حافت السطح الاول ثم بعد ذلك نحيط المنزل بأشجار كتيفت وأزهار