كيفية حساب التأمينات والضرائب للعاملين فى اي منشأة وماهي الضريبة صفر؟

تم إضافة السؤال من قبل عمرو ابو اليسر الكيلانى , رئيس قسم شئون العاملين , مستشفى الجولف الدولى
تاريخ النشر: 2013/07/21
mina malaak
من قبل mina malaak , Compensation and Benefits Specialist , MCV Mercedes Benz

التامينات بتتحسب على المرتب الثابت والمتغيرالثابت بنخصم 14% من الموظف و 26% من الشركهالمتفير بنخصم 11% من الموظف و 24% من الشركهلو هنقول مثلا موظف مرتبه 2000 جنيه متقسمين 1500 ثابت و 500 متغير هنحسبها كالتالى :

الثابت 1500 جنيه بيتخصم منهم 14% الى هما ( 210 جنيه )

المتغير 500 جنيه بيتخصم منهم 11 % الى هما ( 55 جنيه )

يبقى كده توتال الخصومات 210 + 55 = 265 جنيه دول التامينات بتاعتهبالنسبه للضرائب ف هى بتتحسب بالسنه وبنقسمها على 12يعنى الموظف الى بياخد 2000 فى السنه كلها مرتبه بيكون 24000 ف كده دخل ف الشريحه الى هى 10%

Hayat AMr
من قبل Hayat AMr , مديره قسم (مكتب) التصميم , بوردا فاشون

التامينات بتتحسب كالتالى

على الثابت40%  يخصم من الموظف14% ومن الشركة26%

وعلى المتغير ( الحوافز)35% من الموظف11% ومن الشركه24%

مثال  لو عندك موظف بياخد راتب اساسى500 جنيه ومتغير1000 يعنى اجمالى1500 بتتحسب كالتانلى

الثابت500 بيتخصم منهم  14% =70 جنيه

متغير1000بيتخصم منهم11% =110 جنيه

اذا الموظف ده هيدفع تامينات من مرتبه180 ج

اما عن الضرايب فحسب القانون الجديد هى فئات وممكن تطلع على ما نشرته الصحف القوميه وتعرف انت بتقع فى انهى شريحه  على حسب دخلك السنوى وتبدا تشوف هتدفع نسبه كام من المرتب كل شهر بالقسمه على12

Safwat Thabet Salib Maghraby
من قبل Safwat Thabet Salib Maghraby , An Accountatnt , METCA

المرتب الأساسى والمرتب المتغير فى التأمينات بيزيد 7 فى المائة كل سنة والشركة لتعثرها المالى لاتزيد المرتبات المدفوعة بل ثابتة منذ 3 سنين وأصبح الراتب الأساسى والمتغير بعد خصم التأمينات والضرائب أكبر من الراتب المنصرف للعاملين فما العمل وما هو الحل

Sherif Mohamed
من قبل Sherif Mohamed , IT Administrator - part time , Y.N. & Co.,

حساب ضريبة كسب العمل والتأمينات الاجتماعية

 حساب المرتب الإجمالى اذا علم المرتب الصافى

اضغط هنا<<<

mohamed hussein abd el-hamid
من قبل mohamed hussein abd el-hamid , Senior Tax Accountant , ZAMIL Steel Buildings Co. Egypt (S.A.E)

اولا التامينات: يتم تحديد الراتب الاساسى والمتغير التامينى المسجل فى استمارة رقم1 تامينات ثم تحسب حصة العامل14% على الاجر الاساسى للعامل و11% على الاجر المتغير اما عن حصة الشركة تحسب40% على الاساسى و24% على المتغير.
ثانيا الضرائب: تحسب بقيمة صفر على من يقع عليه اعفاء دائم بموجب ق91 وتعديلاتة فى2012 ولا يخضع للضريبة مهما زاد الوعاء.

أسامة آمون ارتول عمر ارتول
من قبل أسامة آمون ارتول عمر ارتول , فرايز+مخارط+وير كات , التصنيع

السلام عليكم ورحمة الله. لدى استشارة عن كيفية حساب الضمان والاجتماعي والتأمينات. علما إن فترة الخدمة 10 سنوات متواصلة.

alaa mostafa
من قبل alaa mostafa , استشارى مساحة اعمال صرف صحى (سطحى وانفاق) , الهيئة الاستشارية الدكتور احمد عبد الوارث

هل  يعفى الموظف من الاستحقاقات التى تخصم من الاساسى عند  وصوله الحد  الاقصى للمعاشات 29160 ام يعفى من خصومات  المتغير فقط